Home Blogs Steeds meer auto’s worden geïmporteerd

Steeds meer auto’s worden geïmporteerd

1900
DELEN
import autos

Het aantal importauto’s stijgt al enkele jaren op een rij met een aanzienlijk percentage. De grootste reden is dat het aanbod van tweedehands auto’s niet genoeg aansluit, er is te weinig aanbod van een aantal modellen welke veel gewild zijn. Daarnaast worden er tevens steeds minder nieuwe auto’s verkocht, consumenten kiezen liever voor een kwalitatieve tweedehands auto. Er zit vaak een groot verschil hierin, wat de laatste keuze aantrekkelijker maakt. Helemaal voor starters in Nederland.

Het krappe aanbod leid dus dat steeds meer mensen in het buitenland kijken. De meeste consumenten kijken hier over de grens bij België, Duitsland en Frankrijk. In sommige gevallen kan het ook nog aantrekkelijker zijn, al is dit in elk geval anders en zal je altijd goed de BPM moeten berekenen. Uiteraard is het wel een stukje meer werk, maar als jij daarmee je gewilde auto kunt krijgen, dan is het meer dan de moeite waard om dit te gaan regelen.

Waar op letten bij het importeren van auto’s?

Het importeren van een auto kan wat meer risico’s met zich meenemen. Ten opzichte van Nederland, wordt er in het buitenland nog net wat meer gefraudeerd met voertuiggegevens. Er is in sommige landen namelijk minder controle. In Nederland doet de RDW zijn best om zo goed mogelijk zicht op de markt te houden. In het buitenland is dit niet altijd het geval. Ten eerste moet je altijd afvragen wat is de dagwaarde van mijn auto die ik wil kopen. Dit is een belangrijk gegeven. Zo ga je niet te snel te veel bieden en heb je een goede indicatie wat de auto waard is. Een website waar je dit kan aanvragen is bijvoorbeeld Kentekencheck.net.

Met name omtrent de kilometerstand wordt veel gefraudeerd in het buitenland. Deze kan namelijk worden teruggedraaid. Daarom is het altijd belangrijk extra goed de kilometerstand op te vragen via partijen als Kentekencheck.nu of Kentekencheck.net, dit geeft een beter beeld of deze correct is.  Al is het nog niet altijd 100% uit te sluiten helaas. Indien je een beter beeld van een auto uit het buitenland wilt, dan moet je een chassisnummer controleren, hiermee krijg je de internationale historie van een auto te zien. Zo krijg je inzicht in het schadeverleden en reparaties bijvoorbeeld. Hiermee heb je een beter beeld of de zaken kloppen en of er niet wordt gefraudeerd.

Het ziet er naar uit dat er in de toekomst de import ook alleen gaat toenemen. De vraag naar tweedehandsauto’s stijgt alleen nog maar. Het voordeel voor consumenten in het buitenland is, dat zij hun auto sneller kunnen verkopen doordat er meer vraag is. Alsmede een hogere vraagprijs vragen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here