Home Blogs Stabiel internet onmisbaar voor bedrijven

Stabiel internet onmisbaar voor bedrijven

1922
DELEN
stabiel internet

In onze moderne tijd slaan we een enorme hoeveelheid data online op. Vervolgens sturen we dagelijks gegevens van de ene locatie naar de andere. De infrastructuur van het internet is daarbij dus onmisbaar. Steeds meer bedrijven worden afhankelijk van data wat in de cloud staat. Stabiel internet is daarbij cruciaal. Wat zijn de gevolgen van een slechte internetverbinding? We noemen er een paar.

Personeel is productiever met stabiel internet

Zakelijk glasvezel aanschaffen is niet altijd actueel voor bedrijven. Maar als je conventionele (koper)verbinding niet snel genoeg is dan zal je dit merken. Maakt je personeel veel gebruik van internet of clouddiensten om hun werk uit te voeren? Dan zorgt langzaam internet voor mindere productieve medewerkers. Naast de lage snelheid is een ‘oude’ verbinding vaak ook nog eens onstabiel. Uitval zorgt voor veel stilstand tijdens het werk. Als je alleen bent dan is het nog te overzien als bijvoorbeeld je per e-mail tien seconden moet wachten voor deze geladen is. Maar stel je eens voor hoe dit is met twintig werknemers. Als je met een snelle verbinding ervoor kan zorgen dat voor iedereen de gewenste gegevens direct beschikbaar zijn, dan is er veel gewonnen.

Webshops kunnen klanten verliezen

Veel bedrijven zijn afhankelijk van de omzet van hun webshop. Om je webshop actueel te houden ben je steeds bezig om gegevens te synchroniseren met de shop. Er moet dus stabiel internet zijn om je webshop up-to-date te houden. Je wilt natuurlijk niet dat je klanten misloopt omdat de website producten “out-of-stock” weergeeft. Terwijl deze wel gewoon beschikbaar zijn. DataWeb, zakelijk internet specialist, is een bedrijf wat je als ondernemer hierbij kan adviseren.

Waarde bedrijfslocatie

Omdat stabiel internet zo belangrijk is, weegt dit mee in het kiezen van een bedrijfslocatie. Hoe gunstig een bedrijfspand ook ligt, als er geen goede internetverbinding aanwezig is, houdt dat bedrijven tegen. Voor verkopers en ontwikkelaars van bedrijfspanden is het dus van belang dat er een goede internetverbinding is. Grotere panden huisvesten vaker grotere bedrijven. En grotere bedrijven betekent ook meer data verzenden. Voor de bedrijven die al op een locatie zijn gevestigd is het ook belangrijk dat de infrastructuur goed is. Want als het bedrijventerrein wordt uitgebreid, dus meer gebruikers, dan neemt bij de bestaande bedrijven de snelheid af. Althans als de infrastructuur daar niet op is berekend. Dat zorgt ervoor dat de bestaande bedrijfspanden ook minder waard worden.

Lokale economie

De lokale overheid is erbij gebaat dat bedrijven zich in de gemeente vestigen. Hoewel een goede internetverbinding meestal niet bovenaan de agenda staat, is het dus van groot belang. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met de bestaande internetgebruikers. Als je een bedrijventerrein opent naast het dorp dan moet dit geen effect hebben op de verbindingen. Het kan niet zo zijn dat winkeliers, particulieren en andere internetgebruikers negatieve gevolgen ervaren van een nieuw gebied met dataverbruikers. Het is daarom van belang dat de lokale overheid hier mee bezig is.

Het is niet vanzelfsprekend dat er overal stabiel internet is. Het is aan de betrokken partijen om dit te verbeteren. Het stimuleert niet alleen de waarde van een gebied, project of pand, maar ook de productiviteit van je medewerkers. En dat scheelt ook weer frustratie van de betrokken personen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here