Home Nieuws Specsavers opent 125e winkel in Hoogezand

Specsavers opent 125e winkel in Hoogezand

2145
DELEN
Specsavers-logo

Huizen, 4 april 2017 –Specsavers opent op 8 april haar 125e winkel in Hoogezand. De opening is de eerste van de in totaal 25 winkels waarmee de retailketen in optiek- en hoorzorgwinkels dit en volgend jaar wil uitbreiden. In 2016 opende het familiebedrijf al 7 winkels. Met de opening van de 125e winkel geeft Specsavers invulling aan zijn ambitie om het groeitempo in Nederland verder op te voeren. 

De nieuwe winkel in Hoogezand past in de strategie van Specsavers om winkels te openen op A-1 locaties in middelgrote en grote gemeenten in Nederland. Met een vloeroppervlakte van ruim 150m2 voldoet de nieuwe winkel ook aan een andere voorwaarde van Specsavers dat de winkelpanden groter moeten zijn dan gebruikelijk is in de branche. De keuze van een groter winkeloppervlak biedt de mogelijkheid om de winkelruimte goed in te richten met diverse apparatuur voor oog- en hoormetingen.

“We zijn trots dat we de 125e winkel van Specsavers in Nederland gaan openen. Een mijlpaal in onze groei-ambitie. Het betekent een verdere versterking van onze groeiende positie in de markt van eerstelijns oog- en hoorzorg,” aldus Remko Berkel, directeur van Specsavers Nederland. Momenteel zijn een op de vier brillen én hoortoestellen die in Nederland worden verkocht, afkomstig van Specsavers. De komende maanden staan er meer winkelopeningen op het programma, waarbij de eerstvolgende in Barneveld zal zijn eind mei.

Over Specsavers

Specsavers is een snelgroeiende retailketen die 125 oog- en hoorzorgwinkels in Nederland exploiteert. De winkels worden gerund op joint-venture basis onder leiding van lokale winkelpartners. Het van oorsprong Britse familiebedrijf is sinds 1997 in Nederland actief en heeft als missie om kwalitatief hoogwaardige én betaalbare oog- en hoorzorg voor iedereen toegankelijk te maken. Specsavers Nederland boekte in 2015/2016 een omzet van ruim € 127 miljoen.

Specsavers wil de komende jaren een steeds prominentere rol spelen in de markt van eerstelijns oog-en hoorzorg en haar positie verder versterken. De retailketen is de grootste opleider van gediplomeerde opticiens in Nederland. Aan nagenoeg elke vestiging is een bij de Stichting Audicien (StAr) geregistreerde triage audicien verbonden, waarmee kwaliteit van dienstverlening en bedrijfsinrichting is gewaarborgd.

Een niet aflatende focus op innovatie maakt dat Specsavers staat voor kwalitatief hoogwaardige producten en service op het snijvlak van medische zorg, mode en technologie. Via Stichting Specsavers Steunt toont de organisatie haar betrokkenheid bij de samenleving, voornamelijk door het ondersteunen van lokale goede doelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here