Home Blogs Software in de cloud, wat zijn de voordelen?

Software in de cloud, wat zijn de voordelen?

1713
DELEN

Verreweg de meeste bedrijven maken gebruik van specifieke bedrijfssoftware. Steeds meer ondernemingen besluiten om gebruik te gaan maken van deze bedrijfssoftware in de cloud. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Er zijn veel voordelen te noemen van het werken in de cloud. Wij hebben de 5 belangrijkste voordelen van software in de cloud voor je verzameld.

1. Diverse besparingen

Er kunnen meerdere kosten worden bespaard wanneer men kiest voor het werken met bedrijfssoftware in de cloud. Er hoeven geen hoge licentietarieven te worden betaald voor het gebruik van de software en er zijn geen kosten voor maatwerktrajecten en implementatie. Er kan ook worden bespaard op het gebied van IT. Bedrijven hebben geen eigen IT-beheer meer nodig en hoeven ook niet de beschikking te hebben over een eigen infrastructuur voor de IT. Uiteraard kan er ook op de accountancykosten worden bespaard.

2. SaaS abonnementen zijn maandelijks opzegbaar

Het is niet nodig om vast te zitten aan langdurige abonnementen. Bedrijven die kiezen voor een SaaS abonnement, bij een SaaS professional, profiteren van een abonnement dat maandelijks opgezegd kan worden. Bedrijven zitten dus nergens meer aan vast. Online pakketten integreren is meer dan eenvoudig.

3. Altijd bij de bedrijfsinformatie

De bedrijfsinformatie is altijd toegankelijk voor iedereen die hiertoe bevoegd is. Gebruikers kunnen binnen enkele klikken met de muis worden toegevoegd aan de lijst bevoegde personen. Even gemakkelijk kunnen gebruikers weer worden verwijderd. Hierdoor kunnen niet alleen medewerkers worden toegevoegd, maar bijvoorbeeld ook leveranciers en klanten, eventueel voor bepaalde tijd. Iedereen die is toegevoegd kan 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikken over de bedrijfsgegevens wanneer dit nodig is. Dit is niet alleen het geval vanaf kantoor, maar ook mobiel. Dit is natuurlijk ideaal voor wanneer er flexibel gewerkt wordt.

4. Updates en back-ups

Reguliere bedrijfssoftware vereist altijd lokale opslag. Dit is niet het geval wanneer er in de cloud wordt gewerkt. Hier wordt er voortdurend gezorgd voor een goede back-up, terwijl er op de computer of de server geen lokale opslag hoeft te worden aangesproken. Ook hoeft er geen aandacht meer besteed te worden aan de updates. Er wordt altijd gebruik gemaakt van de meest recente update. Iedereen maakt dan ook gegarandeerd gebruik van dezelfde versie.

5. Tijdsbesparing

Natuurlijk wordt er niet alleen op de kosten bespaard. Er wordt ook zeker tijd bespaard. Op de eerste plaats hoeft er geen tijd meer te worden gereserveerd voor implementatietrajecten die in de regel altijd veel te lang duren. Daarnaast hoeft er geen hele papierwinkel op orde gehouden te worden. Alle bedrijfsgegevens zijn voortdurend beschikbaar in de cloud, waardoor papieren documentatie niet meer nodig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here