Home Financieel Snel zakelijk lenen? New10 biedt een uitkomst

Snel zakelijk lenen? New10 biedt een uitkomst

1521
DELEN
Zakelijk geld lenen

Zakelijk lenen kan MKB’ers helpen om net die volgende stap te zetten. Toch is zakelijk lenen niet bepaald laagdrempelig. De bank in kwestie neemt meestal ruim de tijd om je organisatie door te lichtten voordat ze een lening verstrekken. Tijd die jij niet hebt en je hebt immers je zaakjes op orde, dus waarom die grondige doorlichting? Online alternatieven vragen vaak hoge rentes of de leningen zijn tot een paar ton gelimiteerd. Kortom, zakelijk lenen lijkt een traag, langdraderig of ontoereikend proces waardoor je groeiambities kunnen stagneren. Online lening verstrekkers worden echter vaak verkeerd begrepen, ze kunnen namelijk wel degelijk een uitkomst bieden.

In de eerste instantie lijkt zakelijk lenen bij online lening verstrekkers net touwtrekken. Wil je hier wat meer rente? Dan moet je daar wat inleveren. Terwijl het bij de concurrent juist weer andersom is. In werkelijkheid bieden deze online lening verstrekkers juist maatwerk. Maatwerk voor de startende MKB’er, maar ook voor de ambitieuze MKB’er is er voldoende kredietaanbod.

Zo zijn er online lening verstrekkers die je zeer snel van een relatief klein bedrag kunnen voorzien. Handig wanneer je net je eerste grote klus hebt binnengesleept, maar net niet voldoende materieel in huis hebt. Een kleine lening kan helpen de klus adequaat te klaren, zonder geld vooraf te vragen van de klant en dus gezichtsverlies te riskeren. Let wel, deze lening verstrekkers gaan vaak gepaard met hoge rentes. Bedenk dus goed of de lening überhaupt rendabel zal zijn.

Ook zijn er crowfundingsplatforms die een samenwerking aangegaan zijn met een bank. Deze crowdfunders bieden zo de snelheid en flexibiliteit van een crowdfunding, met de zekerheid en omvang van een bank. Let wel, vaak ben je bij deze initiatieven nog niet zeker van een lening. Eerst moet je goed gekeurd worden en daarna is het nog de vraag of investeerders überhaupt in je project willen investeren. Dit biedt mogelijkheden voor de solvabele, startende MKB’er met een goed idee.

Uiteraard zijn er ook nog crowdfunders die investeerder en ondernemer direct met elkaar in verbinding brengen, hier krijgt de investeerder echter een vinger in de pap. Dit is bijvoorbeeld aantrekkelijk wanneer je een goed idee hebt, maar geen ondernemer bent in hart en nieren. Crowdfunders zonder verplichte tussenkomst van de investeerder en zonder extensieve solvabiliteitscheck zijn er nagenoeg niet.

Een nieuwkomer in deze markt lijkt hier echter op in te springen. Een dochteronderneming van ABN  AMRO, New 10 combineert alle goeie eigenschappen van zowel online lening verstrekkers als die van banken. Voor zakelijk lenen bieden ze de snelheid van een online verstrekker met de scherpe rentes van een bank. Bovendien kan je tot een miljoen lenen en zelf een looptijd kiezen die maximaal kan oplopen tot 60 maanden. Ook de MKB’er zonder ondernemingstalent kan hier terecht, de bancaire dochteronderneming biedt namelijk ook zakelijk advies.

Als MKB’er kan het je dus helpen om voorbij de beoogde marktpositionering van de kredietverstrekker te kijken en je meer te focussen op jouw specifieke vraag en situatie. Onderaan de streep heeft iedereen immers een specifieke doelgroep in gedachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here