Home Online Marketing SEO Optimalisatie: 6 tips

SEO Optimalisatie: 6 tips

980
DELEN

Er wordt steeds meer geadverteerd via Google Ads en social media. Dat betekent dat adverteren via deze kanalen steeds duurder wordt. De concurrentie stijgt dus de kosten per klik wordt duurder. Tijd om iets om SEO eens onder de loep te nemen. Hieronder geven we 10 tips voor SEO optimalisatie.

1. Vind de juiste zoektermen

Een van de zoekmachine optimalisatie tips is om de juiste zoekwoorden te vinden voor Google. Deze kun je vinden via de Google Keyword Planner voor. Met deze tool kom je erachter welke zoekwoorden populair zijn. Met Google Trends vind je in welke periode van het jaar je je het beste kunt richten op welke zoekwoorden. Kies zoekwoorden die niet teveel concurrentie hebben, maar ook niet te weinig. Vervolgens is het de bedoeling dat je die zoekwoorden een aantal keer in de tekst op je website verwerkt én in de H1 en H2 title tags. Overdrijf alleen niet!

2. Zoekterm in de URL 

Voor SEO optimalisatie is het van belang dat de zoektermen niet alleen terugkomen, maar ook in de URL. Google analyseert namelijk iedere pagina om te zien waar een website over gaat.  

3. Page title en meta tag

Andere belangrijke tips voor SEO optimalisatie gaan over de page title en meta tag description. De page title vind je in het tabblad in je browser, misschien anders dan je zou verwachten. Het is ook de kopregel die je terugvindt in de zoekresultaten en is dus heel essentieel. Zorg ervoor dat je in de page title ook je zoektermen verwerkt. Als je een goed CMS-systeem hebt dan kun je dat gemakkelijk per pagina aanpassen. De meta tag description is een beschrijving van je website die aan de achterkant van je website staat in de HTML-code. Zorg hier voor een pakkende tekst die mensen verleidt om door te klikken.

4. Zoektermen in koppen en subkoppen

Op iedere website is het goed om koppen en subkoppen te gebruiken. Meestal gaat dit in de HTML-code vaak om H1, H2 en H3. Verwerk in deze koppen de zoektermen die je gevonden hebt. 

5. Zoekwoorden verwerken in je hele website

Voor SEO optimalisatie moet je ook zoekwoorden verspreiden over alle pagina’s van je website. Google registreert hoevaak bepaalde zoekwoorden voorkomen op jouw website. Dit noemen we zoekwoord-dichtheid. Let daarbij op dat je ook weer niet overdrijft, want dat kan zelfs averechts werken. 

6. SEO tips voor WordPress: Yoast plugin

Gebruik je WordPress als CMS-systeem? Dat is handig! Voor WordPress heb je de Yoast plugin voor SEO optimalisatie. Zo hoef je zelf niet alle kennis te hebben voor SEO optimalisatie en staan er velden die je alleen maar in hoeft te vullen. 

Met bovenstaande Google tips voor SEO kun jij je alle aspecten eens goed bekijken en optimaliseren. Mocht je toch te weinig kennis hebben om dit uit te voeren, zijn er ook SEO specialisten die je hiervoor kunt inzetten.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here