Home Marketing Scoren met marketing? Doe het met deze middelen

Scoren met marketing? Doe het met deze middelen

763
DELEN
Scoren met marketing Doe het met deze middelen

Met marketing zet je jouw bedrijf op de kaart. Iedere bedrijf heeft er wel mee te maken, of je nu een grote of kleine doelgroep hebt, en een dienst of een product aanbiedt. Marketing is de perfecte manier om naamsbekendheid op te bouwen en het zorgt daarnaast voor extra verkoop. Er zijn een aantal componenten binnen marketing die je altijd kunt optimaliseren en waarmee jij scoort. Wil je weten welke? Lees dan verder!  

Online 

Iedereen is tegenwoordig online. Het is dan ook goed om ook als bedrijf online aanwezig te zijn, zeker als een groot deel van je doelgroep hier te vinden is. Hierbij is een goede website erg belangrijk: dit is als het ware je online visitekaartje. Potentiële klanten kunnen zien wat voor bedrijf je bent, waar je voor staat en wat je verkoopt. Het is dan ook goed om een aantrekkelijke en overzichtelijke website te hebben. Hierbij is het belangrijk dat je website goed vindbaar is en de juiste informatie verstrekt. Je kunt een online marketingbedrijf inschakelen om dit helemaal te regelen.

Social media

Social media marketing

Naast een goede website is het ook belangrijk om aanwezig te zijn op social media. Vooral als je een B2C bedrijf bent, is goede zichtbaarheid op social media belangrijk. Op social media kun je vaak gratis een heel eind komen, maar met advertenties is het mogelijk om een andere, interessante doelgroep aan te spreken. Hierbij is het belangrijk dat je aanwezig bent op de platformen waar jouw doelgroep aanwezig is. Zo is het voor bedrijven in de mode belangrijk om aanwezig te zijn op Instagram en Pinterest, maar kunnen bedrijven die een dienst aanbieden beter voor Facebook kiezen.

Geschenken bedrukken

Naast online is het voor veel bedrijven nog steeds belangrijk om ook offline aanwezig te zijn. Dit vooral als jouw klanten niet online met je in aanraking komen. Je kunt ook offline aan de naamsbekendheid van je bedrijf werken. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende geschenken bedrukken. Mensen zijn dol op gratis cadeautjes. Wanneer jouw logo op dit geschenk staat kun je jouw naam verspreiden. Je kunt zakelijke dingen laten bedrukken, zoals usb-sticks, maar kun je ook voor andere producten kiezen. Laat bijvoorbeeld mokken bedrukken of paraplu’s bedrukken. Is én blijft een goed marketingmiddel!

Artikelen schrijven en verspreiden 

De laatste tip kan online en offline. Wanneer je een blog of artikel schrijft, kun je deze namelijk online en offline in bladen verspreiden. Met een artikel laat je zien dat je kennis hebt van het vak. Via artikelen geef je jouw onderneming een gezicht en verspreid je informatie over jouw producten of diensten. 

Nu je weet met welke componenten jij kunt scoren, kun je aan de slag met de marketing van jouw bedrijf. Succes! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here