Home Blogs Schulden opvangen met een lening

Schulden opvangen met een lening

1938
DELEN

Vrijwel iedereen krijgt er wel eens een keer in zijn of haar directe omgeving mee te maken: schulden. Vooral als je student bent kan de verleiding groot zijn om die mooie laptop te kopen of toch mee te doen aan dat leuke diner. Maar als je niet oplet stapelen de schulden zich op. Dit kan heel problematisch uitpakken, maar gelukkig is er een oplossing voor.

De creditcard

De cis een grote veroorzaker van schulden bij jongeren. Veel jongeren krijgen van de bank bij hun studentenpakket standaard een creditcard. Het is niet erg als je deze gebruikt, en er kunnen juist vele voordelen zitten aan een creditcard. Zo is het handig als je op vakantie gaat, in het buitenland gaat studeren of als je even krap bij kas zit. Met een creditcard kan je een maandelijks limiet instellen, aan het eind van de maand moet de balans weer opgemaakt worden en zal het geld terugbetaald moeten worden. Bij de meeste studenten creditcards geldt dat je geen rente betaalt als je iedere maand netjes betaalt. Zo niet, zal de bank over het openstaande bedrag een rente heffen. Als je drie maanden over het terugbetalen van een creditcardschuld doet, zal de bank logischerwijs drie maand rente heffen. Zo kan een exponentiële schuld ontstaan, aangezien het rentepercentage in beginsel al hoog is, en hoger wordt naarmate de maanden vorderen.

Schulden opvangen met een lening

Schulden opvangen met een lening kan in sommige gevallen een verstandige oplossing zijn. Allereerst is het raadzaam na te gaan hoeveel je op kan vangen met leningen van familieleden of vrienden. Zo gun je jezelf iets meer ruimte, tevens gaan we er vanuit dat je op deze manier geen rente hoeft te betalen.

Wanneer dit geen optie is zal er bij de bank of dergelijke geldverstrekkers aangeklopt moeten worden. Let op dat de rente over je nieuwe lening kleiner moet zijn dan de huidige lening, anders ga je er namelijk niet op vooruit.

Geld lenen van een familielid is vaak een betere oplossing. Een lening afsluiten kan een goede optie zijn, maar is zeker niet altijd verstandig.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here