Home Tips Ruimte nodig? Zo richt je een magazijn logisch in

Ruimte nodig? Zo richt je een magazijn logisch in

501
DELEN
Ruimte nodig Zo richt je een magazijn logisch in

Ben jij op zoek naar slimme oplossingen om jouw magazijn zo logisch mogelijk in te richten? Wanneer de voorraad groeit en het magazijn uit zijn voegen lijkt te barsten, is het belangrijk om de magazijnruimte efficiënt en slim in te richten. Omdat een goede magazijninrichting loont, geven we je in dit artikel praktische tips om jou te helpen bij het inrichten van jouw magazijn!

Veilig werken

Door meer aandacht te hebben voor een logisch ingericht magazijn, voorkom je onveilige situaties als vallen, stoten en snijden. Deze kunnen gemakkelijk ontstaan door factoren zoals ruimtegebrek en hoogteverschillen. Alvorens je tot actie overgaat, raden wij je aan om eerst de opslagzones in het magazijn te analyseren om te bepalen of je er baat bij hebt. Hierbij is het doel om de beschikbare opslagcapaciteit te optimaliseren en ervoor te zorgen dat er geen enkele ruimte in het magazijn onbenut blijft.  

Logische indeling

Het inrichten van een magazijn of warehouse begint bij een inventarisatie van alle fundamentele processen die uitgevoerd moeten worden. Van het verzenden van producten tot het in- en uitladen van de goederen. Vervolgens kun je op basis van de geïnventariseerde processen een logische indeling maken.

Logische indeling

Advies

Natuurlijk kan je ook magazijnmedewerkers benaderen, om zo te kijken wat er zoal verbeterd kan worden aan de indeling van jouw magazijn. Zij beschikken over een praktische blik, omdat ze dagelijks ervaren wat er wel en niet goed loopt in het magazijn. Bekijk vanuit hun scherpe blik wat er anders kan, zodat je snel een logische indeling kunt maken!

Werktafel

Een werktafel is één van de belangrijkste onderdelen van de werkplaatsinrichting. Met een basis werktafel zorg je ervoor dat alles een vaste plek krijgt en grijp je nooit meer mis! Deze werktafel is eenvoudig te monteren, waardoor er een ergonomische werkplek ontstaat. Voor veel toepassingen volstaan standaard werktafels, welke verkrijgbaar zijn in diverse diepte, breedtes en uitvoeringen.

U-vormige cel 

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verplaatsbare werktafel met wielen, welke je eenvoudig naar de juiste stellingkast kunt rijden. Zo heb je altijd jouw gereedschap bij de hand, op iedere gewenste plek in het magazijn! Wist je dat de ronde tafelbladen het zelfs mogelijk maken om een L- of U-vormige cel te realiseren?

Stellingkasten

Als je jouw magazijn gaat archiveren, wil je dit natuurlijk zo functioneel en effectief mogelijk doen. Met behulp van een stellingkast kun je jouw voorraden op een hele overzichtelijke manier in de ruimte stallen. Dit zorgt voor een goede indeling en bovendien verlies je weinig ruimte. Let er wel op dat je voldoende afstand bewaart tussen de verschillende stellingkasten. Want je wilt natuurlijk voorkomen dat de kasten geraakt worden tijdens het in- en uitladen! Om jouw magazijn te ordenen, is het daarnaast belangrijk om het gedurende de dag schoon en overzichtelijk te houden. Dat verkleint de kans op ongelukken aanzienlijk! Tot slot zorgt het ervoor dat processen aanzienlijk soepeler verlopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here