Home Nieuws RoodMicrotec kiest voor nieuw bedrijfsmodel

RoodMicrotec kiest voor nieuw bedrijfsmodel

1817
DELEN

RoodMicrotec is in 2008 ontstaan na een fusie van RoodTesthouse en Microtec. Het bedrijf, dat met behulp van nanotechnologie chips test en levert aan de healthcaresector en de autobranche, bevindt zich echter al een tijd in een zware periode. Vorige week werd bekend dat de omzet over de eerste helft van 2014 met 13% gekrompen is. Daarom heeft topman Philip Nijenhuis voor een nieuw bedrijfsmodel gekozen.

Het nieuwe model heeft investeren als kern. Er is besloten dat klanten voor een lager bedrag chips kunnen bestellen en testen bij RoodMicrotec. Het bedrijf helpt zijn klanten na het leveren met het proces om producten op de markt te krijgen. Later in het proces zal geld verdiend worden, omdat het bedrijf een deel van de opbrengsten krijgt die de klanten uit de verkoop van de producten halen.

Met dit bedrijfsmodel kan meer verdiend worden en tevens blijft het orderboek ondanks een gebrekkige kredietverlening door banken gevuld, vertelt Nijenhuis. RoodMicrotec heeft voor dit nieuwe model wel meer kapitaal nodig. Daarvoor werd het eigen vermogen versterkt met een nieuwe aandelenemissie. Ook werd een obligatielening op de markt gebracht, waarmee via NPEX enkele miljoenen euro`s werden opgehaald.

Bron: http://www.telegraaf.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here