Home Tips Rolgordijnen voor bedrijven

Rolgordijnen voor bedrijven

354
DELEN
Rolgordijnen voor bedrijven

Welke zonwering voor bedrijven? Rolgordijnen winnen aan populariteit. Lees verder indien je als bedrijf bezig bent met zonwering kopen.

Zonwering is voor kantoren zeer belangrijk. Het houdt de zon buiten en zorgt ervoor dat werknemers geen last hebben van reflectie op het beeldscherm. Er zijn meerdere soorten zonwering. Welke is nu de beste om als bedrijf te kiezen? De laatste jaren is er steeds meer belangstelling aan het komen voor rolgordijnen. M+N Projecten, specialist in binnenzonwering, merkt dit ook. Er zijn meerdere redenen voor de trend van binnenzonwering. Indien je als bedrijf zonwering overweegt of raambekleding zoekt, lees dan zeker verder.

Warmtewerende rolgordijnen

Een belangrijk punt om mee te beginnen is de warmtewerende eigenschap van rolgordijnen. Rolgordijnen kunnen volledig of gedeeltelijk gesloten worden. Door te kiezen voor rolgordijnen met warmtewerende eigenschappen wordt de zon beter buitengehouden. Daardoor blijft het koeler op warme dagen. Het zal geen vervanging voor een airco zijn, maar het helpt wel om de airco minder hard te hoeven laten draaien. Ieder kantoor met airco heeft baat bij zonwering. De zonwering zal zich namelijk terugverdienen doordat de airco minder hoeft te koelen. Een airco aanzetten zonder zonwering, is alsof je de verwarming aan laat staan terwijl je lucht wilt koelen.

Lichtdoorlatende rolgordijnen voor privacy

Lichtdoorlatende rolgordijnen voor privacy

Privacy is belangrijk voor mensen op hun werkplek. Daarnaast zorgen lichtdoorlatende rolgordijnen voor minder afleiding van buiten. Er bestaan zoveel verschillende stoffen die elk een eigen functie hebben. De mate van transparantie bepaalt bijvoorbeeld hoe goed je van binnen naar buiten kunt kijken of andersom. Vanwege deze eigenschappen worden rolgordijnen ook wel bij binnenramen geplaatst. Je ziet dit bij kantoren maar ook bij productiebedrijven.

Verduisterende rolgordijnen

Iedereen herinnert zich nog wel de beamerpresentaties op een zonnige dag. De presentatie was dan nauwelijks te zien. Inmiddels zijn er krachtigere beamers die ook bij matig licht goed werken. Toch zal iedere presentatie met beamer mooier uitkomen als het verduisterd is in de ruimte. Bovendien zorgt het voor meer focus door minder afleiding van buiten.

Alternatieven voor rolgordijnen

Als we kijken naar alternatieven voor rolgordijnen dan zijn er meerdere soorten. We noemen de belangrijkste. Ten eerste is er buitenzonwering. Daarbij moet gezegd worden dat ze nog beter warmte buitenhouden doordat ze buiten geplaatst worden. Daartegenover staat de hogere kosten van onderhoud omdat ze in weer en wind buiten hangen. De tweede die genoemd moet worden: jaloezieën. Ook deze zijn effectief in warmte buitenhouden, maar hebben als nadeel dat ze niet semi transparant zijn. Ze zijn open of dicht. Semi transparante rolgordijnen geven juist sfeer en bieden een goede combinatie tussen licht en privacy.

Moderne luxe met paneelgordijnen

Een moderne manier van zonwering binnen zijn paneelgordijnen. Hiervoor kunnen vergelijkbare stoffen als voor rolgordijnen gekozen worden. Ook de functies komen grotendeels overeen. Er is echter een groot verschil. Paneelgordijnen hangen altijd naar beneden. Je kunt ze door de meerdere rails wel achter elkaar hangen om toch vrij zicht door sommige ramen te hebben. Een voordeel is wel dat de dubbele stof op de plekken waar ze gedeeltelijk achter elkaar hangen, prachtig sfeervol is. Indien de gordijnen vanwege privacy of lichtinval vaak gesloten zijn, overweeg dan zeker paneelgordijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here