Home Financiering Risico’s en kansen bij investeren in een vakantiewoning

Risico’s en kansen bij investeren in een vakantiewoning

2762
DELEN
investeren in vakantiewoning

Er zijn verschillende landen waaruit gekozen kan worden voor een investering in een tweede huis. Oostenrijk is een van de meest stabiele landen als het gaat om de waardevastheid van hun ontroerend goed. Het hele jaar door is verhuur van de woning mogelijk, doordat er in ieder seizoen wel iets voor toeristen te beleven is.

Diversiteit van Oostenrijk

Het afgelopen decennia zijn steeds meer Europeanen erachter gekomen hoe leuk dit land is. Niet alleen in de winter voor de sneeuwsporten die er dan beoefend kunnen worden, maar ook in de zomer. Zo zijn er veel routes te vinden waar gewandeld en gefietst kan worden. De gemiddelde temperatuur in het hoogseizoen ligt hier vaak iets hoger dan in Nederland, dus ook van de zon kan optimaal genoten worden.

Populaire gebieden om te investeren

Tijdens de koudere maanden zijn er verschillende skigebieden waar men naartoe kan voor de wintersport. De kwaliteit van de pistes ligt hier heel erg hoog en doordat de gebieden met elkaar verboden zijn, is er maar liefst 270 km aan piste. Daardoor is er voor ieder niveau wel een afdaling te vinden die hierbij past. Met name in de gebieden rondom deze pistes is er een erg grote vraag naar de verhuur van appartementen. Deze is vaak een stuk groter dan het aanbod op deze populaire momenten en daardoor is er nog genoeg ruimte om hierin te investeren. De grootste gebieden met de beste investeringsmogelijkheden voor vastgoed zijn:

  • Ischgl
  • Kaprun/Zell am See
  • Saalbach-Hinterglemm
  • Leogang/Fieberbrunn
  • Mayrhofen
  • Serfaus-Fiss-Ladies
  • St. Anton/Lech
  • Sölden

Toekomst van de investering

Gemiddeld ligt het rendement van een investering in een van de bovenstaande gebieden tussen de 6 en 9 procent. Hiermee is het op zowel de korte als lange termijn een hele stabiele investering. Het aanbod van grond en daarmee ook vastgoed is beperkt in Oostenrijk, omdat zij hier heel erg zuinig mee zijn. Dit draagt bij aan een verwachte stijging van de waarde van huizen en appartementen in de bovenstaande regio’s. Het is wel aan te raden om contact op te nemen met een partij die verstand heeft van de wet- en regelgeving in dit land met betrekking tot aankoop en verhuur van vastgoed.

Bron: https://huiskopen-oostenrijk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here