Home Financieel Rijk worden? Leef 5 jaar beneden je stand!

Rijk worden? Leef 5 jaar beneden je stand!

2999
DELEN

Het is voor velen een droom om rijk te worden. We hebben het dan over echt rijk worden en niet over een budget van 500 euro op je spaarrekening. Natuurlijk hoef je geen miljonair te zijn om jezelf als rijk te bestempelen, maar je moet lekker kunnen leven van het geld dat je hebt. De vraag is natuurlijk hoe je rijk wordt. Onderzoek heeft aangetoond dat iedereen rijk kan worden door minimaal 5 jaar lang beneden de stand te leven.

Hoe leef je beneden je stand?

Het is eigenlijk heel eenvoudig om beneden je stand te leven. Het enige wat je hierbij in de gaten moet houden is dat je in een maand tijd minder uitgeeft dan dat er aan inkomen binnenkomt. Stel dat je € 1.500,- per maand krijgt en je moet € 900,- aan vaste lasten in de maand betalen. Dan betekent dit dat je nog € 600,- over hebt. Je kunt dan in die maand € 800,- uitgeven door nog € 200,- ergens anders vandaan te halen, zoals van een spaarrekening. Je leeft dan boven je stand. Je kunt de € 600,- precies opmaken in die maand. Je leeft dan precies op stand. Je kunt ook proberen om maar € 500,- op te maken. Je leeft dan dus met € 100,- beneden je stand. Dit betekent dat je je spaarrekening maandelijks kunt opbouwen met een bedrag van € 100,-.

Het vergroten van je winstmarge

Als we het bovenstaande voorbeeld even aanhouden, dan heb je dus maandelijks een winstmarge van € 100,-. Vervolgens is het de bedoeling dat je gaat proberen om deze winstmarge te vergroten. Je probeert eens hier en daar wat te besparen. Je drinkt een biertje minder in de week of je gaat een uur eerder naar huis uit de uitgaansgelegenheid. Dit zijn natuurlijk slechts voorbeelden. Uiteindelijk kun je de € 500,- aan uitgaven terugbrengen naar € 450,-. Als je dan nog meer beneden je stand gaat leven, dan kun je misschien wel terug naar de € 400,- in de maand. Door steeds verder beneden je stand te gaan leven en te besparen door vrij basic te gaan leven kun je de winstmarge steeds verder vergroten. Natuurlijk doe je dit ook door ervoor te zorgen dat er wat meer inkomen binnenkomt.

Stel jezelf twee doelen

Om beneden je stand te leven heb je doelen nodig. Je moet het eigenlijk gaan zien als een uitdaging om steeds een stapje verder te komen bij meer sparen in de maand. Op de eerste plaats moet het je doel zijn om je maandelijkse uitgaven zo laag mogelijk te maken. Dit gaat vaak niet in één keer, maar je kunt iedere maand weer meer mogelijkheden vinden om minder uit te geven. Het tweede doel wat je moet hebben is het zo hoog mogelijk maken van je kwaliteit van leven. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je erg ongelukkig wordt in je tocht naar rijkdom.

Probeer het vijf jaar lang vol te houden

Als het je lukt om je kwaliteit van leven hoog te houden en je uitgaven zo laag mogelijk te houden, dan kun je wel zeggen dat het je gelukt is om beneden je stand te gaan leven. Dan is het natuurlijk nog de kunst om dit maar liefst 60 maanden lang vol te gaan houden. Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here