Home Tech Professioneel gebruikmaken van drones

Professioneel gebruikmaken van drones

2036
DELEN
Drone opnames

Heb jij ook ontdekt hoe leuk het is om met drones te vliegen, en welke mooie beelden je kunt maken vanuit de lucht? En denk je er nu over na je drone op een professionele manier te gaan gebruiken? Natuurlijk een goed idee om van een hobby je beroep te willen maken, maar houd er wel rekening mee dat aan het commercieel inzetten van een drone regels verbonden zijn.

Met dronebeelden de wereld herontdekken

Steeds meer mensen zien in hoe je de wereld kunt herontdekken met behulp van dronebeelden en -opnames. Waar vanaf de grond werkelijk alles al eens vastgelegd lijkt te zijn, geven luchtfotografie of filmbeelden die gemaakt zijn door een drone de mogelijkheid bekende dingen vanuit een heel nieuw perspectief te zien. Filmmakers, bedrijven die een vernieuwende bedrijfsfilm willen laten maken of bijvoorbeeld organisatoren van een evenement zijn steeds vaker op zoek naar dronefotografie en -film.

Voorwaarden om commercieel droneopnames te maken

Een van de bedrijven die ook van een hobby een professie besloot te maken is Mixfinity Explore. Wat allemaal begon met de aanschaf van een drone als speelgoed, is intussen een hele bedrijfstak geworden. Toen Mixfinity Explore erachter kwam hoe groot de vraag naar commerciële dronebeelden en -opnames was, hebben zij snel stappen ondernomen om professioneel met een drone te mogen fotograferen en filmen. Zo moet het bedrijf dat de drone inzit in bezit zijn van een ROC- of ROC-light-vergunning. Het type vergunning zegt iets over het type drone waarmee gevlogen mag worden, en bijvoorbeeld de maximale toegestane vlieghoogte en minimale afstand tot mensen of gebouwen. Daarnaast moet een dronepiloot een vliegopleiding volgen om veilig en verantwoord vluchten te kunnen uitvoeren. Voldoe je zelf niet aan deze eisen? Dan mag je geen commerciële vluchten uitvoeren en moet je een drone piloot huren, bijvoorbeeld bij Mixfinity Explore.

Professioneel gebruik drones

Hieraan moet een professionele drone voldoen

Niet alleen de drone piloot en het bedrijf dat de drone beschikbaar stelt moeten in het bezit zijn van bepaalde vergunningen. Ook aan de drone waarmee je beelden wilt gaan maken zijn bepaalde regels gesteld. Met een ROC-light-vergunning mag enkel gevlogen worden met een drone van maximaal vier kilo, met een ROC-vergunning gaat het om drones met een maximaal gewicht van 150 kilo. Hoe groot of zwaar de drone ook is, voor ieder apparaat moet een bewijs van luchtvaardigheid zijn afgegeven. Daarnaast moet de drone overigens ook een Bewijs van Inschrijving in het Luchtvaartregister hebben.

Er zijn veel regels, maar dat is allemaal om bijvoorbeeld het maken van mooie promotiefilms, bedrijfsfilm, documentaires of bruiloftsfilms op een veilige manier te laten verlopen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here