Home Tips Professionaliteit uitstralen als start-up? Dé tips!

Professionaliteit uitstralen als start-up? Dé tips!

205
DELEN
Professionaliteit uitstralen als start-up? Dé tips!

Natuurlijk hebben jonge ondernemers en start-ups een enorme gunfactor bij de meeste mensen. Maar toch is het ook goed om deze frisse en vernieuwende uitstraling te combineren met een zekere mate van professionaliteit. Dit wekt vertrouwen en geeft naast de frisheid ook een gevoel van betrouwbaarheid. Iets wat ook ontzettend belangrijk is als ondernemer. Welke investeringen en zaken hierbij belangrijk zijn als nieuwe, startende ondernemer? Lees snel verder. 

Eerste indruk 

Wanneer je bij klanten op bezoek gaat is het maken van een goede, betrouwbare eerste indruk ontzettend belangrijk. Hier zijn vele facetten die daarbij een rol spelen. Van een ferme handdruk tot een verzorgd kapsel. Maar ook een goede en schone auto horen hierbij. Hier hoef je niet direct een grote Mercedes voor aan te schaffen. Of nog beter; juíst niet. Dit kan ook een verkeerde indruk geven. Maar ga voor een betrouwbare en middenklasse auto die schoon is. Hier hoef je niet direct je hele budget aan op te maken. Online vind je al de beste lease opties.  

Je online verkeer 

Natuurlijk is het super praktisch om je icloud.nl, outlook.com of ander privé adres te gebruiken maar dit straalt weinig professionaliteit uit. Investeer daarom ook in een goede online infrastructuur vanaf het begin. Dat gaat immers ook je online geheugen zijn, dat houd je dan liever gescheiden van al je privé mail. Heb je hier echt geen kaas van gegeten? Dan is het goed om hier iemand voor inschakelt die je direct helpt om een goede website te maken en vraag dan ook meteen deze bij te houden. Het eerste wat mensen tegenwoordig toch doen wanneer zij een nieuw bedrijf inschakelen, is even online rondkijken. Dit moet je niet vergeten en zorg dus dat alles klopt. Van je eigen e-mailadres tot je website. Want de online of offline eerste indruk, tegenwoordig is het lastig te bepalen wat nou belangrijker is.  

Je online verkeer

De ontvangst 

Wanneer je niet alleen naar klanten op visite toe gaat maar ook klanten ontvangt is het belangrijk dat dit op een rustige en professionele plek is. Dus geen lawaaierige kantine of café maar een zakelijke omgeving. Natuurlijk mag dit jong, hip en urban zijn maar wel professioneel. Dit hoeft tegenwoordig niet veel meer te kosten. Je kunt al heel eenvoudig hybride werkplekken huren. Iets wat enorm aan te raden is in de tijden van thuiswerken en remote banen.  

Kortom, het is soms lastig als start-up; enerzijds wil je juist een frisse en vernieuwende indruk maken, maar aan de andere kant is professionaliteit en betrouwbaarheid ook weer heel belangrijk. Sta daarom altijd bewust stil bij zowel je online als offline eerste indruk en neem acties om deze te verbeteren. Je zult zien dat je dan uiteindelijk tot een goede mix van alle facetten komt.