Home Branches Productiever aan het werk met deze 5 kantoorfitnesstips

Productiever aan het werk met deze 5 kantoorfitnesstips

1909
DELEN

Het is al even bekend dat een kantoorbaan, waar we de hele dag achter de computer zitten, niet meewerkt aan een gezonde levensstijl. Weleens gemerkt dat je je na een hele dag naar het computerscherm staren soms wat duffig voelt? Een paar fitnessoefeningen per dag zijn daar de perfecte oplossing voor! Even weg van het beeldscherm, de hartslag een beetje omhoog en daarna weer met nieuwe energie en concentratie aan de slag, en het mooiste: het kost je helemaal niets!

  1. Even wachten?

Iedereen heeft tijdens de werkdag een paar minuten rust, omdat je even moet wachten. In plaats van die minuten te gebruiken om achterover te hangen, doe je een paar fitnessoefeningen. Wacht je op het koffiezetapparaat, dat grote bestand dat aan het uploaden is of tot de printer klaar is? Deze momenten zijn de perfecte gelegenheid voor een aantal push-ups of squats op de plaats. Kun jij dit de gehele wachttijd volhouden? Deze oefeningen zijn al vermoeiend met enkel je lichaamsgewicht, je hoeft geen extra attributen aan te schaffen.

  1. Rekken en strekken

Na 8 uur lang zitten zijn een stijve nek, pijnlijke rug of gespannen schouders veel voorkomende klachten. Door tussendoor even te strekken maak je de spieren los, vergroot je de bloedtoevoer naar je spieren en ontwikkel je een juiste houding.

  • Stretch je schouders! Ga rechtop zitten of staan met je schouders naar achteren en hef deze zo hoog mogelijk naar je oren en ontspan weer. Herhaal deze beweging tien keer.
  • Gooi die heupen eens los. Zit recht op je stoel en zorg dat je voeten de grond raken. Leg nu je linkerenkel op je rechterknie, terwijl je zorgt dat je linkerknie en -enkel op een gelijke lijn zijn. Voel je het al in je linkerbil? Voor een extra stretch leun je met een rechte rug wat voorover. Je kunt deze oefening ook staand uitvoeren, leg dan je onderbeen op het bureau.
  • Ga zitten op een stoel en buig je rug, langzaam, zo ver mogelijk naar beneden en blijf een half minuutje hangen. Ontspan hierbij je hele lichaam en zorg dat je een goede stretch voelt in je rug.

Rekken en strekken

  1. Gooi die hartslag omhoog

Door meer te bewegen zijn een hoop gezondheidsklachten te voorkomen, probeer dus ieder uur even achter je bureau vandaan te komen. Trek een sprintje, ga vijf minuten knieheffen of neem de trap in plaats van de lift en voeg zo wat beweging toe aan je dagelijkse routine. Wandel tijdens de wekelijkse brainstorm buiten een rondje, van wat frisse lucht krijg je misschien zelfs nieuwe inspiratie.

  1. Gooi je stoel het raam uit

Ja, echt. Om te voorkomen dat je te veel zit, ga je gewoon wat meer staan. Vraag bij je baas eens naar de mogelijkheden van een staand bureau. Staand werken heeft een aantal voordelen; je verbrandt staand meer calorieën dan zittend, je ontwikkelt een betere houding waardoor je rugpijn kan verminderen en je blijft alerter terwijl je staat. Is de hele dag staan voor jou te veel? Wissel staand en zittend werken dan af. Voer bijvoorbeeld je telefoongesprekken en vergaderingen staand, maar werk grote bestanden zittend uit.

  1. Start de dag met een work-out

Misschien vind je het maar niets om tussen je collega’s allerlei fitnessoefeningen uit te voeren. Sta dan wat vroeger op en ga sporten vóór de werkdag begint. Verzin een thuiswork-out, ga een rondje fietsen of hardlopen… Mogelijkheden genoeg om de dag fris en fruitig te beginnen. Maar zie je dat sporten op kantoor wel zitten, daag dan je collega’s eens uit voor een wedstrijdje!

Meer van deze tips ontdekken? Surf dan eens naar Goedkoop.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here