Home Blogs Problemen met je iPhone of Samsung telefoon? Zó herstel je alle instellingen.

Problemen met je iPhone of Samsung telefoon? Zó herstel je alle instellingen.

1942
DELEN
iphone problemen

Ondervind je weleens problemen met je camera, batterij of met je beeldscherm? Soms wil je telefoon niet helemaal meewerken. Ouderdom, slijtage of verkeerde updates: er kunnen verschillende oorzaken zijn voor de problemen met je smartphone. Aangezien het lastig is om precies te achterhalen wat je moet doen, kan het handig zijn om de instellingen van je iPhone of Samsung telefoon helemaal te herstellen of zelfs terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Zo is er een grote kans dat je de meest veelvoorkomende problemen bij je smartphone kunt voorkomen.

iPhone

Voordat je begint met het herstellen van je iPhone, raden wij je aan om eerst een backup te maken van je iPhone. Wij hebben een blog lees je hoe je precies een back up moet gemaakt met het programma iTunes.

Je kunt op twee manieren je iPhone herstellen. Door middel van een soft reset en een hard reset. De soft reset zorgt ervoor dat je iPhone even ontkoppeld wordt van de batterij, en werkt dus goed als een snelle manier om kort even het systeem te herstarten. Het is dus goed om eerst de soft reset te proberen om daarna, bij geen resultaat, de hard reset uit te voeren.

Soft reset

De soft reset voer je uit door ongeveer 10 seconden de vergrendelingsknop en de home button in te drukken. Per iPhone kan het verschillen waar de vergrendelingsknop zit. Bij oudere modellen zit de vergrendelingsknop op de bovenkant, en bij nieuwere modellen (vanaf de iPhone 6) zit de vergendelingsknop aan de zijkant. Houd de vergrendelingsknop samen met de home button ingedrukt tot dat je het Apple tekentje ziet verschijnen. Hierna start de iPhone vanzelf opnieuw op.

Hard reset

Als je na het uitvoeren van een soft reset geen resultaat merkt, is het goed om een hard reset uit te voeren. Dit betekent dat je iPhone helemaal terugzet naar de fabrieksinstellingen. Met deze ingreep zorg je er voor dat je alle informatie van je iPhone wist en opnieuw installeert, zorg er dus voor dat je een goede backup hebt gemaakt! Zodra je een goede backup hebt gemaakt via iTunes, kun je iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen door naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen te gaan. Bevestig daar dat je alles wilt wissen.

Samsung

Ook bij een Samsung telefoon is het eerst aan te raden om een soft reset te proberen voordat je een hard reset gaat uitvoeren. Hierbij verwijder je dus geen gegevens van het systeem, en heb je dus kans dat het probleem met een soft reset al verholpen kan worden.

Soft reset

Een soft reset op een Samsung telefoon is vrijwel hetzelfde als een iPhone telefoon. Het verschil is allen dat je bij een Samsung telefoon drie seconden de aan/uit knop moet ingedrukt houden. Hierna wordt het toestel weer opnieuw opgestart. Dit werkt bij veel Samsung modellen. Het kan echter ook zijn dat jouw Samsung model net iets anders werkt. Dan is het goed om even op internet op te zoeken naar een manier waarop je een soft reset uitvoert met jouw specifieke model.

Hard rest

Een hard reset bij een Samsung model is ook gebaseerd op het principe waarbij je de telefoon moet terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hierbij kun je de meeste fout uit het systeem filteren en de telefoon even ‘schoonmaken’. Denk voordat je een hard reset uitvoert ook weer aan het maken van een reservekopie! Zo weet je zeker dat je geen waardevolle informatie verliest.

Aangezien er veel verschillende Samsung modellen zijn, zijn er ook verschillende manieren om een telefoon terug te zetten naar fabrieksinstellingen. De twee meest voorkomende manieren zijn:

  1. Ga naar Apps > Instellingen > Back-up maken en terugzetten. Kies in dit menu voor Fabrieksgegevens herstellen. Zo weet je zeker dat het systeem opnieuw geïnstalleerd wordt.
  2. Is er geen mogelijkheid om het volgens de eerste manier te doen? De tweede manier om dit te doen is door de telefoon uit te schakelen, en daarna de Volume knop – omlaag en de Aan/uit knop kort in te drukken. Deze toetsen houd je ingedrukt totdat je het Samsung logo ziet. Kies daarna voor Wipe data – Factory Reset.

Nog steeds problemen na reset?

Nu kan het zomaar voorkomen dat je na het uitvoeren van een reset nog steeds last hebt van problemen. Soms ligt de oorzaak namelijk niet in de software, maar is de telefoon zelf kapot. Dan is het goed om deze door een professionele en gecertificeerde reparateur te laten repareren. Nu heb je als voordeel dat dit heel snel kan! De reparateurs van Terello kunnen namelijk binnen 24 uur bij jou zijn en jouw iPhone of Samsung telefoon binnen 30 minuten repareren! Zo ben jij weer binnen no-time online! Maak snel een afspraak!  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here