Home Blogs Pro tips voor het verhuizen van waardevolle spullen

Pro tips voor het verhuizen van waardevolle spullen

649
DELEN
Pro tips voor het verhuizen van waardevolle spullen

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuw kantoorpand, is dat altijd een spannende tijd. Een drukke tijd, maar ook een moment waarop jij je misschien zorgen maakt om waardevolle spullen. Je zult niet de eerste zijn bij wie een verhuizing eindigt in een klein drama, omdat waardevolle of kwetsbare spullen beschadigen of kapot gaan. Hoe voorkom je dit? Een goede voorbereiding is het halve werk. Wij geven je graag enkele pro tips om zo’n doemscenario te voorkomen. Met deze tips zorg je ervoor dat ook je waardevolle spullen, breekbare bezittingen en dierbare elektronica veilig van A naar B komen.

Maak een voorselectie

Bij een verhuizing is een goede voorbereiding het halve werk. Dat zeiden we net al, maar wat betekent dit concreet? Nou, dit betekent onder andere dat je natuurlijk niet tot het laatste moment wacht met het sorteren en inpakken van spullen. Neem een paar dagen voordat het zover is alvast de tijd om uit te zoeken wat de waardevolle spullen zijn die extra zorg en aandacht verdienen. Misschien kun je deze apart houden, alvast meenemen of apart inpakken. Door hier de tijd voor te nemen voorkom je dat je zaken over het hoofd ziet. Want wanneer je die zaken over het hoofd ziet, kom je er vaak op een nare manier achter en zijn ze soms al stuk.

Vervoer zo veel mogelijk spullen in goede verhuisdozen

Over inpakken gesproken: verhuisdozen zijn je beste vriend. Goede verhuisdozen maken laden en lossen niet alleen eenvoudiger en efficiënter; spullen zijn er ook beter in beschermd. Vooral zaken als apparatuur en kunst zijn voorbeelden van dingen die je echt beter niet los kunt vervoeren. Zorg er daarom voor dat je investeert in genoeg goede verhuisdozen. Lekker is ook dat je alles van tevoren al in dozen kunt stoppen, zodat je op de dag van de verhuizing alleen nog maar hoef in- en uit te laden.

Zorg voor opvulling van kwetsbare spullen

Verhuisdozen kunnen nog zo goed zijn: soms is het belangrijk dat spullen geen kant op kunnen en veilig zijn ingepakt. Opvulmateriaal wordt echt vaak vergeten. Mensen denken hier vaak niet aan, simpelweg omdat zij zich niet realiseren dat dit een mogelijkheid is. Met goed opvulmateriaal zorg je ervoor dat eventuele ruimte in verhuisdozen wordt opgevuld door zacht, isolerend en absorberend materiaal. Zo kunnen ook meer kwetsbare en breekbare spullen wel tegen een klein stootje. Naast praktische voordelen zorgt dit ook voor meer gemoedsrust.

Maak duidelijk wat kwetsbaar is

Je kunt je nog zo goed voorbereiden en investeren in de juiste spullen; uiteindelijk blijft verhuizen mensenwerk. En waar mensen aan het werk zijn, gebeuren ongelukken. Alles begint met oplettendheid en voorzichtigheid. Natuurlijk wil je bij een verhuizing tempo maken. Maar het is wel belangrijk om te weten waar je er even lekker de beuk in kunt gooien en waar je voorzichtig moet zijn. Het lijkt een open deur, maar we hebben het al zo vaak mis zien gaan: geef aan welke spullen kwetsbaar zijn. Eenmaal ingepakt, opgevuld en ingetapet kunnen mensen die je helpen natuurlijk niet zien wat er breekbaar of kwetsbaar is. Schrijf het dan ook op de dozen. Kleine moeite, bespaart een hoop ellende. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here