Home Blogs Personeelsfeest organiseren? Denk zeker aan deze 7 dingen!

Personeelsfeest organiseren? Denk zeker aan deze 7 dingen!

1431
DELEN
Personeelsfeest organiseren Denk zeker aan deze 7 dingen!

Een personeelsfeest hoort een beetje bij ieder bedrijf. In verschillende bedrijfstakken wordt er vaak gebruik gemaakt van deze manier van samen komen. In plaats van de winst van het bedrijf aan het bedrijf te besteden, wordt er ook aan de werknemers gedacht. Met een personeelsfeest kun je dan ook verschillende evenementen bedenken. Sommige bedrijven gaan een avondje bowlen, maar ook een concert van de Toppers bijwonen is geen gekke gedachte. Bij een personeelsfeest organiseren komt wel het één en ander kijken. Daarom zijn er een aantal tips waar je rekening mee kan houden, zodat je feest nog meer een succes wordt.

1 Barbenodigdheden

Bij een feest hoort natuurlijk een bar met lekkere drankjes. Wil je dit zelf organiseren, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden, want een barman word je nou eenmaal niet door een nachtje goed te slapen. Daarnaast zijn er ook nog andere horeca artikelen die je kunnen helpen bij het organiseren van het perfecte feestje.

2 Neem ruim

Voor een personeelsfeest is het belangrijk om te kijken naar hoeveel mensen er mee gaan. Gaat het hele filiaal mee of ga je voor een bepaalde afdeling een feest organiseren? Een avondje bowlen kun je bijvoorbeeld prima doen met een kleine afdeling, maar voor een filiaal met 200 werknemers is dit misschien een minder goed idee. In dat geval kun je bijvoorbeeld beter ergens gaan lunchen.

3 Kies een leuk thema

Een thema maakt een feestje natuurlijk extra leuk. Ben je van plan om een borrel te organiseren voor je personeel, dan is het leuk om hier een thema aan te koppelen. Dit zou van alles kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een pyjama feestje, maar als je dit te afgezaagd vindt, kun je ook altijd kiezen voor een jaren ‘70 thema. Het personeel kan zich dan bijvoorbeeld verkleden, waardoor je al snel een onderwerp hebt om over te praten. Verder zou je ook de muziek kunnen aanpassen aan het thema.

4 De catering

Niet te vergeten bij een personeelsfeest is de aanwezigheid van genoeg hapjes en drankjes. Een borrel organiseren, waarbij iedereen zijn eigen lunch mee moet nemen is niet echt meer van deze tijd. Houd dus rekening met de catering van je feest, want hier kun je het feest mee maken of kraken. Houd hierbij ook rekening met wat mensen wel en niet eten.

5 Zelf mee feesten

Bij een personeelsfeest is het wel leuk als je zelf ook een beetje mee kan doen en niet de hele tijd met een schaal hapjes hoeft rond te lopen. Als je alles goed hebt voorbereid, hoef je zelf uiteindelijk een stuk minder te doen. Op deze manier kun je zelf ook optimaal genieten van je feestje.

6 Opruimen

Bij een goede voorbereiding hoort ook dat je de ruimte uiteindelijk netjes achterlaat. Nou is het vrij logisch dat je zelf niet veel zin hebt om in je eentje alles op te ruimen. Ook hier kun je van te voren over nadenken, want je kan hiervoor ook een bedrijf inhuren die de opruiming op zich neemt.

7 Uitnodigingen

Als allerlaatste moet je niet vergeten om ook daadwerkelijk mensen uit te nodigen voor je personeelsfeest. Dit kun je doen met een zelfgemaakte uitnodiging, maar je kan ook het hele bedrijf een mailtje sturen. Uiteindelijk heb je het personeelsfeest zelf in de hand en kun je het ook zo gek maken als je wilt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here