Home ZZP Payroll inzetten als ZZP’er

Payroll inzetten als ZZP’er

1666
DELEN
Payroll zzp'er

Profiteer jij als ZZP’er ook mee van de groeiende economie? Veel ondernemers hebben na de crises de afgelopen jaren weer lekker door kunnen stomen. In veel branches was er absoluut geen tekort aan opdrachten. Beter nog, er is in bepaalde sectoren intussen alweer een tijd een tekort aan arbeidskrachten. Heb jij ook al interessante of lucratieve opdrachten moeten afslaan? Of verzet je ook al jaren eigenlijk voor twee man werk? Een probleem dat meer ZZP’ers kennen. Medewerkers zelf in dienst nemen is immers toch een risico, en daarnaast levert het ook nog eens een ingewikkelde administratie op. De oplossing? Payroll.

Wat houdt payrolling in?

Bij payroll denken veel ondernemers waarschijnlijk aan loonadministratie. Payroll als dienst houdt echter veel meer in dan alleen maar dat. Heb je genoeg werk om een vacature uit te zetten? Bij payrolling ga je zelf op zoek naar kandidaten. Heb je een geschikte kandidaat voor de functie gevonden, dan wordt deze door de payrollorganisatie in dienst genomen. Zo hoef je zelf alleen maar te werven en de persoon te begeleiden zodra deze aan het werk gaat. Jij bent verantwoordelijk voor alle zaken die het dagelijkse arbeidsproces aangaan. Alle administratieve zaken en wettelijke verplichtingen worden uitgevoerd door de payrollpartner.

Flexibiliteit, maar zonder onnodige risico’s

Veel ZZP’ers hebben op bepaalde tijden behoefte aan extra diensten of krachten. Maar de opdrachten stromen niet altijd even snel binnen (misschien ook door seizoenswerk) en er is vaak weinig financiële reserve. Dan is het risicovol hier vaste kosten aan te moeten spenderen. Een van de belangrijkste behoeften van ondernemers is dus wel flexibiliteit. Huur jij regelmatig tijdelijk extra mankracht in? Vooral bij flexwerkers met tijdelijke contracten is payroll een uitkomst. De payrollorganisatie is namelijk verantwoordelijk voor eventuele risico’s bij arbeidsongeschiktheid en ziekte.

Payroll

Meer tijd om te ondernemen

Voor veel ondernemers is hun tijd schaars. Je wil het liefst zoveel mogelijk tijd bezig zijn met de kerntaken van je onderneming. Bijvoorbeeld het maken van producten en de ze verkopen, of het leveren van diensten aan klanten. Niet met allerlei bijkomende werkzaamheden zoals verzuimbegeleiding, salarisadministratie en steeds veranderende wet- en regelgeving. Met payroll geef je de juridische en administratieve taken van het werkgeverschap uit handen. Zo houd je weer meer tijd en energie over om in het ondernemen te steken, terwijl je toch het voordeel hebt van extra hulp.

Voordeel van payroll ten opzichte van uitzenden en detacheren

Bij uitzenden of detacheren worden de kandidaten geworven door een uitzendbureau of andere partij. Bij payroll ben je zelf verantwoordelijk voor het zoeken van een geschikte kandidaat. En dat is juist waarom payrolling zo geschikt is voor ZZP’ers. In tegenstelling tot iemand die in een groot bedrijf op een of andere afdeling komt te werken, ga je nauw samenwerken met de in te huren persoon. Je wil dus graag zelf beslissen wie dat uiteindelijk gaat worden. Zo kun je je met iemand die wel de juist papieren heeft, nog niet zien samenwerken. Terwijl je met iemand anders die misschien op basis van eerdere opleiding of ervaring afgewezen zou worden, wel een goede klik hebben en er meer potentie in zien.

Zelf als ZZP’er via payroll werken

Ook goed om te weten: als je zelf eens om werk verlegen zit, kun je via payroll ook aan de slag bij andere bedrijven. Zo kun je de vrijheid van het ondernemerschap combineren met het gemak en zekerheid van inkomsten van loondienst. Zo houd je meer tijd over om te doen waar je goed in bent, en waar je energie van krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here