Home Nieuws Met een particuliere bankrekening zijn verenigingen beter af

Met een particuliere bankrekening zijn verenigingen beter af

1767
DELEN

Kleine Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en stichtingen moeten vaak hoge kosten betalen voor het aanhouden van een eigen bankrekening. Deze kosten staan vaak niet in verhouding tot het geringe aantal handelingen dat met zo`n rekening moet worden verricht. Een particuliere rekening is veel goedkoper.

VvE`s en stichtingen zijn met een particuliere rekening het goedkoopste uit. Deze kunnen worden afgesloten bij Friesland Bank, Fortis, ABN Amro en Rabobank. Alleen verenigingen die niet met een notariële akte zijn opgericht komen echter voor deze rekeningen in aanmerking. Zijn ze dat wel, dan zijn ze verplicht om een zakelijke rekening te nemen. Genoemde banken rekenen tussen de 10 en 30 euro per jaar voor een particuliere rekening.

Verenigingen die een zakelijke rekening moeten nemen, zijn bij de Triodosbank het beste af. De rekening is gratis en de europas en het internetbankieren kosten samen 36,50 euro per jaar. Een zakelijke lening heeft echter ook voordelen: hij staat op naam van de vereniging en het bestuur, er is een aansprakelijkheidsverzekering aan verbonden en als er iemand geld steelt, dan is het bestuur verantwoordelijk.

Bron: https://www.consumentenbond.nl/webwinkel/geldgids/geldgids-abonnement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here