Home Blogs Overstappen naar LED: 5 redenen waarom

Overstappen naar LED: 5 redenen waarom

1233
DELEN
overstappen naar LED

Steeds meer ondernemingen stappen over naar LED verlichting. Zelfs overheden en instanties merken dat de LED verlichting misschien wel de meest kwalitatieve verlichting in de markt is op dit moment. Twijfel je zelf nog? Dan vind je hier de vijf, misschien wel meest belangrijke redenen waarom je toch op LED verlichting over zou moeten stappen.

1. Welzijn van je werknemers

De installatie van LED panelen verhoogt het welzijn van je werknemers. Het licht waarin zij dagelijks werken heeft namelijk grote invloed op de gemoedstoestand, maar ook op hun gezondheid. Slechte verlichting zorgt voor een slecht humeur, maar kan ook hoofdpijn en een gevoel van vermoeidheid veroorzaken. Goede LED verlichting doet daarentegen het tegenovergestelde: het geeft mensen energie, maakt ze opgewekt en bevordert de productiviteit.

2. Lagere kosten

Niet alleen is LED goed voor het welzijn van de medewerkers; het bespaart ook nog eens flink in de kosten. LED verlichting kan je tot wel 80% in de energiekosten besparen. Hoewel de (eenmalige) aanschafkosten wellicht wat hoger zijn, gaan de lampen vervolgens ook wel zo’n 30 jaar mee. Dat betekent dat je de komende 30 jaar dus flink wat geld zult besparen.

3. Energie-investeringsaftrek

Daarnaast levert de LED verlichting voor je duurzame kantoor je ook nog eens een fiscaal voordeel op. De Rijksdienst van ondernemend Nederland heet de LED verlichting namelijk opgenomen in de energielijst van 2018. Dit betekent dat je fiscale aftrek kunt krijgen voor je investering in de duurzame LED verlichting.

4. Slimme verlichting

LED verlichting is ook de meest slimme vorm van verlichting in de huidige markt. Zo kunnen de LED lampen aangesloten worden op een slim verlichtingssysteem waardoor alle lampen in de onderneming vanaf een centraal punt bediend kunnen worden. Daarnaast zijn er ook veel variaties te vinden, en kunnen veel LED lampen van kleur veranderen om de ruimte nog aangenamer te maken.

5. Lage onderhoudskosten

Je schaft de LED verlichting eenmalig aan, en hebt er vervolgens jaren geen omkijken meer naar. In tegenstelling tot een gewone lamp, gaat de LED verlichting 30 jaar mee en hoeven de lampen de komende tijd dus niet vervangen te worden. De hoge kwaliteit maakt dat LED verlichting wel 5 keer minder onderhoud nodig heeft dan de gewone, standaard verlichting. Ook uitval van de verlichting, slechte kwaliteit of knipperende landen (waar vervolgens weer medewerkers op af moeten worden gestuurd om de lampen te vervangen) zijn met de installatie van LED verlichting toch echt voorgoed verleden tijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here