Home Retail Opvallen met je etalage: 5 tips

Opvallen met je etalage: 5 tips

1950
DELEN

Honderden zo niet duizenden mensen lopen er op een dag voorbij jouw winkel. Voordat mensen jouw winkel binnen stappen kijken ze vaak eerst even in de etalage of het er allemaal wel aantrekkelijk genoeg uitziet. Je etalage is dus hét visitekaartje van de binnenkant. Hoe zorg je ervoor dat jouw etalage een dusdanig goede winkelpresentatie heeft dat mensen naar binnen lopen? Hieronder geven we 5 tips zodat je etalage ideeën op kunt doen!

1. Interactie in je etalage

Mensen die langs jouw etalage lopen zijn slechts een paar stappen verwijderd van jouw winkel. Je moet ze dus naar de winkel lokken dus moet je je etalage opvallend maken. Dat kun je doen door interactie te creëren, door bijvoorbeeld muziek in je etalage te laten klinken. Wanneer je etalage groot genoeg is kun je er een band laten spelen of een modeshow organiseren. Wedden dat je etalage kijkers trekt?

2. Kleurgebruik in de etalage

Een ander etalage idee is het gebruik van veel kleuren in je etalage, want kleur valt op! Gebruik leuke objecten zoals opblaasbare productvergrotingen, banners of ballonnen. Stal je mooiste kledingcollecties of producten uit in je etalage. Het is tenslotte een preview van wat men in de winkel te zien krijgt! Bovendien is het zelfs bewezen dat kleur kan leiden tot aankoopbeslissingen. Zo wordt rood vaak geassocieerd met gevaar en groen staat voor veiligheid. Kleur doet iets met mensen zonder dat ze het in de gaten hebben of erover na hoeven te denken.

3. Welkomstmat voor je winkel

Als je een welkomstmat uitrolt voor je winkel, dan nodigt dat uit om naar binnen te lopen. Kies dan voor een opvallende kleur zoals rood, paars, groen of geel. In plaats van een welkomstmat kun je ook een leuke boodschap op de grond schrijven met stoepkrijt. Of versier de entree met ballonnen of andere opblaasbare objecten. Bij Vormgenoten vind je allerlei inspiratie op het gebied van inrichting van je etalage.

4. Belettering etalage ramen

Vergeet niet je ramen te bedrukken met je logo en huisstijl. De belettering van de ramen is onmisbaar bij de presentatie in je etalage. Met een raambelettering wordt je winkel op afstand zelfs herkenbaar. Het logo blijft onbewust in de hoofden van mensen hangen. Naast een logo kun je natuurlijk ook je hele huisstijl op de ramen plakken.

5. Je etalage klaar maken voor het seizoen

Maak je etalage klaar voor de zomer! Voor een zomerse etalage denk je aan zonnige tinten zoals pastelkleuren. Verdiep je ook in de kleuren die op dat moment de trend zijn. Zo zijn pasteltinten, zachte kleuren, roze en groen- en paarstinten,  dé kleuren voor dit jaar. Maar ook prints zoals luipaardprints of bloemetjesprints zijn helemaal hot in 2019. Ook kun je je etalage zomerklaar maken door leuke zonnige objecten neer te zetten. Denk aan gekleurde bloemen en planten in je etalage, of leuke plankjes met slippers en zonnebrillen erop.

Ben jij er klaar voor om iets moois te maken van je etalage? Laat je inspireren door bovenstaande tips om je etalage op te laten vallen zodat mensen gegarandeerd naar binnen lopen. Werk aan de winkel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here