Home Lifestyle Op zoek naar een carrièreswitch? Hier kun je beginnen

Op zoek naar een carrièreswitch? Hier kun je beginnen

1504
DELEN
Op zoek naar een carrièreswitch? Hier kun je beginnen

Het leven is te kort om ongelukkig te zijn. En het leven is ook te kort om te lang op een plek te werken waar je je niet helemaal thuis voelt. Heb je op dit moment zelf het idee dat je niet alles uit je carrière haalt? Dan is het maken van een carrièreswitch een interessante overweging.

Geen voldoening uit je werk

Haal je op dit moment helemaal geen voldoening uit je werk? Dan is dat een duidelijk teken aan de wand. Een teken aan de wand dat het tijd voor een verandering is. Zet je wensen op een rijtje, kijk goed naar je passies en denk goed na over je droombaan. In principe moet je over de volgende twee vragen heel goed nadenken:

–          Waar krijg je zelf energie van?

–          Wat vind je leuk in het leven?

Langdurig arbeidsongeschikt

Een carrièreswitch is in meerdere situaties het overwegen waard. Ben je bijvoorbeeld langdurig arbeidsongeschikt geraakt? En kan er binnen het bedrijf van de werkgever geen passende arbeid gevonden worden? Dan kun je kiezen voor een 2e spoor re-integratie. Bij zo’n integratietraject ga je, samen met je werkgever, op zoek naar een werkhervatting. De focus ligt hierbij op een werkhervatting buiten de onderneming waar je op dit moment op de loonlijst staat.

Een dergelijk integratietraject kan een compleet nieuwe dimensie aan je leven geven. Je kunt heel ander werk vinden, je kunt weer gelukkig worden en je kunt beter omgaan met de oorzaak van je arbeidsongeschiktheid. Door een goede vervangende baan te vinden, kun je mogelijk op termijn zelfs vrede hebben met je arbeidsongeschiktheid.

Hoe kun je een carrièreswitch ondergaan?

Hoe kun je een carrièreswitch ondergaan

Het mag duidelijk zijn; in meerdere situaties is een carrièreswitch interessant. Een terechte vraag hierbij is wel hoe je nou zo’n switch kunt ondergaan. Eén van de beste tips die hiervoor gegeven kan worden, is om een risicootje te nemen. Het leven bestaat nu eenmaal uit het maken van keuzes; door af en toe een risicovolle keuze te maken, kun je weer het geluk in het leven hervinden en kun je weer voldoening uit je werk halen.

Ben je op dit moment langdurig arbeidsongeschikt? Dan is het advies om je pijlen op een outplacement traject te richten. Bij zo’n traject ga je op zoek naar een andere baan, waarbij je mogelijk in een hele andere bedrijfstak uit gaat komen. Erg leuk, spannend en een typisch voorbeeld van een carrièreswitch. Bij een dergelijk traject krijg je overigens ondersteuning vanuit je werkgever; dat is je werkgever wettelijk verplicht te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here