DELEN

Op zakenreis, de een vindt het fantastisch, de ander heeft er een gruwelijke hekel aan. Maar hoe je het ook wendt of keert, bij bepaalde banen kom je er nou eenmaal niet onderuit. Hieronder volgen vijf tips en trips om een goede indruk te maken tijdens de zakenreis.

1. Een actieve reis

Wie op zakenreis gaat, doet dit vaak om potentiële klanten, werklocaties of bijvoorbeeld om conferenties te bezoeken. Vooral in het geval wanneer je mensen beter wil leren kennen en dichter bij ze wil komen te staan, kan het helpen om te zorgen voor een actief programma.  Wanneer je samen moet werken op meerdere fronten, dus niet alleen zakelijk gezien, zal dit de relatie verbeteren. Denk dan bijvoorbeeld ook eens aan een zakelijke golfvakantie. Gegarandeerd dat dit een groot succes wordt!

2. Bestemming met goed klimaat

Een van de doelen van een zakenreis is dat de zakelijke relatie wordt verbeterd. Om dit te bereiken zijn er meerdere factoren die een rol spelen. Een hele belangrijke factor om rekening mee te houden, is dat je een bestemming zoekt waar op dat moment een goed klimaat heerst. Wanneer het weer buiten goed is, is iedereen gelijk een stuk beter gestemd en optimistischer. Dit zal je zakelijke relatie dan ook zeker ten goede komen. Je zal dan sneller ook buiten kantoor contact met elkaar opzoeken. Mocht je bijvoorbeeld in Italië moeten zijn: kijk dan eens naar Milaan of Florence.

Stad met inspirerende omgeving

Zoals net uitgelegd spelen de omgevingsfactoren dus een grote rol. Net zoals dat het weer een grote invloed heeft op de gesteldheid van mensen, heeft de omgeving dat ook. Wanneer je je in een inspirerende omgeving bevindt, is de kans groter dat je zakenrelatie wordt verbeterd. Dat komt omdat mensen zich dan fijner voelen, en dus is de kans groter dat je nader tot elkaar komt. Denk bijvoorbeeld aan alle culturele hoofdsteden met prachtige architectuur, een aantal voorbeelden zijn Rome, Barcelona en Wenen.

4. Zakelijke golfvakantie

Zoals eerder uitgelegd is het dus altijd aan te raden om ook iets actiefs te doen tijdens de zakenreis. Golven is hiervoor erg geschikt, juist omdat eigenlijk iedereen die fysiek gezien kan en daarnaast is deze sport erg toegankelijk. Als je dit dan ook nog doet in een inspirerende omgeving met een goed klimaat, dan zit je helemaal goed. Een golfvakantie met partners in Portugal is dan ook zeker een aanrader!

5. Omgeving met alle mogelijkheden

Als laatste is het belangrijk dat je rekening houdt met dat de bestemming alle faciliteiten en mogelijkheden bevat die jij nodig hebt. Houd ook rekening met onvoorziene faciliteiten, zoals dat er bijvoorbeeld medische hulp in de buurt is. Je weet nooit exact waar je partners behoefte aan hebben, dus kies altijd een bevolkte omgeving. Ga dus altijd naar een ontwikkeld land of stad, wat eigenlijk alle grote steden in Europa wel zijn. Let buiten Europa wel op! Een aantal geschikte voorbeelden buiten Europa zijn Singapore, New York, en Rio de Janeiro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here