Home Automotive Op zakenreis met de auto? Hier moet je aan denken

Op zakenreis met de auto? Hier moet je aan denken

2053
DELEN
Op zakenreis met de auto Hier moet je aan denken

Ga jij regelmatig met de auto op zakenreis, ook naar het buitenland? Dan weet je waarschijnlijk al wel dat een goede voorbereiding draait om de details. Juist die kleine zaken waar je misschien niet aan denkt, kunnen voor problemen zorgen als je onverwacht ergens mee wordt geconfronteerd. We hebben hieronder een aantal zaken voor je verzameld waar je beter wel even aan kan denken voordat je vertrekt.

Groene kaart

De groene kaart hoef je eigenlijk tegenwoordig nergens meer verplicht te tonen. Toch is het verstandig om die altijd bij je te hebben als je op zakenreis gaat met de auto. Je kunt er namelijk nog steeds overal ter wereld mee aantonen dat je auto is verzekerd. Verder staan op deze kaart ook belangrijke gegevens in noodgevallen. Denk hierbij aan je verzekeringsnummer en een alarmnummer van de verzekeraars. Check voor je vertrek ook altijd of je verzekering nog geldig is en of een land waar je naar toegaat om doorheen rijdt niet is uitgesloten van de verzekering. Voorkom onplezierige verrassingen.

Pechhulp

Uiteraard ga je er terecht van uit dat je in de meeste gevallen geen pechhulp nodig hebt. Maar ben jij erop voorbereid als het toch zou gebeuren? In sommige gevallen ben je via de ANWB al verzekerd voor pechhulp en soms is het verstandig om een dergelijke verzekering af te sluiten. Denk vooral ook aan die situaties waarin je de taal van een bepaald land onvoldoende beheerst. In zulke gevallen is het prettig om telefonisch hulp te kunnen inroepen.

Safety First

Als je een verstandige automobilist bent, heb je waarschijnlijk een brandblusser, gevarendriehoek en veiligheidshesje in je auto. Dat is immers belangrijk voor je eigen veiligheid in noodgevallen. In veel landen is het ook verplicht om deze items in je auto te hebben, op sanctie van een bekeuring of zelfs rijverbod. Maar er kunnen per land nog meer veiligheidseisen zijn gesteld. Wist je bijvoorbeeld dat in enkele Europese landen bestuurders die een bril of lenzen dragen altijd een reservebril bij zich moeten hebben? Neem geen onnodige risico’s en check voor je vertrek de verkeersregels op het gebied van veiligheid.

Bagage op de juiste manier vervoeren

Op zakenreis wil je er natuurlijk ook verzorgd uitzien en een kostuum met kreukels zal je misschien wel vergeven worden, maar is niet noodzakelijk. Kijk eens online bij dakdragerwinkel.nl welke opties er zijn om allerlei soorten bagage op het dak te vervoeren. Op die manier hoef jij je daar ook niet druk meer over te maken. En uiteraard is het ook ideaal tijdens je vakantie per auto.

Wees voorbereid op noodgevallen

Het zal vrijwel altijd goed gaan tijdens een zakenreis per auto. Maar zorg gewoon dat je ook precies weet wat je moet doen als er onverhoopt iets mis zou lopen. Een goede voorbereiding is ideaal in noodgevallen, Dan kan jezelf of een hulpverlener snel en efficiënt handelen als er echt iets gebeurt. Dat is ook een rustgevende gedachte tijdens je zakenreis, ook als je met zakenrelaties onderweg bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here