Home Blogs Ook uitvaartbedrijven gaan moderniseren

Ook uitvaartbedrijven gaan moderniseren

1686
DELEN

Bij een overlijden wordt over het algemeen een uitvaartorganisatie gebeld, waarna de uitvaartondernemer langskomt om de wensen te bespreken. Er bestaat persoonlijk contact en de uitvaartbegeleider werkt nauw samen met de nabestaanden om de uitvaart goed te regelen. Dit is de gang van zaken zoals wij deze goed kennen, maar hier gaat verandering in komen. In deze ‘online maatschappij’ kunnen uitvaartbedrijven bijna niet anders dan met deze trend mee gaan. Dit betekent dat de uitvaartbedrijven gaan moderniseren.

De uitvaart eenvoudig online regelen

Tegenwoordig kun je je eigen uitvaart van tevoren al helemaal regelen via internet. Je kunt bij uitvaartcompact.nl een keuze maken uit een begrafenis en een crematie en vanuit die beslissing verder gaan in het regelen van de uitvaart. Dit online regelen van de eigen uitvaart brengt natuurlijk diverse voordelen met zich mee. Een heel belangrijk voordeel is wel dat alle wensen en eisen voor de uitvaart door de persoon zelf online kunnen worden vastgelegd, waardoor hierover geen meningsverschillen kunnen ontstaan onder de nabestaanden na het overlijden van de betreffende persoon.

Een uitvaart online regelen voor een overleden dierbare

Uiteraard is het ook mogelijk om de uitvaart voor een overleden dierbare online te regelen. Wel geeft uitvaartcompact.nl aan dat het in dit geval belangrijk is om dit zo snel mogelijk na het overlijden te doen, zodat kan worden voorkomen dat er verblijfskosten in rekening worden gebracht door de eventuele instantie waar de persoon overleden is. De eerste 24 uren worden vergoed door de uitvaartonderneming. Blijft de persoon langer aanwezig bij de betreffende instantie, zoals een zorghuis of een ziekenhuis, dan kunnen hiervoor hoge kosten in rekening worden gebracht die kunnen worden voorkomen door het overlijden op tijd aan te melden.

Gewoon even je uitvaart bestellen

Eigenlijk komt het erop neer dat je nu gewoon van tevoren al je eigen uitvaart kunt bestellen in een online ‘winkel’ met een assortiment uitvaarten. Je kunt shoppen naar het gewenste pakket en keuzes maken om je uitvaart naar wens vast te leggen in een online omgeving. Vreemd misschien, maar waarschijnlijk wel dé manier van de toekomst om een uitvaart te organiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here