Home Lifestyle Ook op zoek naar een rustige werkplek?

Ook op zoek naar een rustige werkplek?

754
DELEN
Ook op zoek naar een rustige werkplek

Het coronavirus heeft het afgelopen jaar voor grote veranderingen in de samenleving gezorgd. Ook de manier waarop velen werken is gewijzigd, en naar verwachting zal dit ook in de toekomst zo blijven. Neem alleen al de maatregel om zoveel mogelijk thuis te werken, om de verspreiding van het virus onder controle te krijgen. Sommige ondernemers omarmden dit gemakkelijk (of deden dit al), andere hebben er meer moeite mee. Bijvoorbeeld omdat ze geen rustige werkplek hebben.

Rustig thuis kunnen werken niet altijd mogelijk

Rustig thuis kunnen werken niet altijd mogelijk

Een rustige werkplek zorgt ervoor dat je je goed kunt concentreren op je werkzaamheden. Maar niet iedereen heeft zomaar de mogelijkheid deze thuis te creëren. Bijvoorbeeld omdat er niet genoeg ruimte is. De afgelopen jaren kreeg je immers door de stijgende woningprijzen steeds minder ruimte voor een bepaald bedrag. Daarnaast hebben ondernemers met een gezin met kinderen het afgelopen jaar tijdens de lockdowns en bijbehorende sluitingen van scholen gemerkt hoe lastig het kan zijn om rustig thuis te kunnen werken. Met een of meerdere kinderen de hele dag thuis is de rust vaak ver te zoeken. Een andere groep ondernemers die thuis al geen mogelijkheid had om rustig te werken, was aangewezen op werken in horecagelegenheden. Nu de horeca echter gesloten is en voorlopig nog niet de deuren mag openen, zitten ook zij met de handen in het haar.

Toename in vraag naar kleine kantoorruimtes

Het is dan ook niet gek dat veel ondernemers op zoek zijn gegaan naar een alternatieve werkruimte elders. Huurbieding.nl bijvoorbeeld zag het afgelopen jaar een forse toename in het aantal reacties, vooral op kleinere kantoorruimtes. Aan het begin van de coronacrisis vreesden zij nog voor de gevolgen van de crisis, maar dit bleek geheel onterecht. Waar het online huur- en verhuurplatform voorafgaand aan de coronacrisis ongeveer 1500 reacties per maand kreeg, ligt dit aantal nu bijna vijftien procent hoger. Er wordt vooral gezocht naar kantoren en werkplekken tot 200 vierkante meter, met ruimte voor maximaal vijf werkplekken.

Welk type ondernemers is op zoek naar werkruimte?

Er zijn diverse ondernemerstypes die nu bedrijfsvastgoed huren willen. Veel ondernemers hebben het door de coronacrisis een stuk rustiger, en hebben daarom juist nu de tijd om zich te oriënteren op een nieuwe werklocatie. Maar er zijn ook ondernemers die juist profiteren van een grotere vraag naar hun producten of diensten door de coronacrisis. Ook van hen zijn sommigen op zoek naar een andere werkruimte. Omdat er bijvoorbeeld medewerkers in dienst genomen moeten worden, en het niet meer mogelijk is de bedrijfsactiviteiten vanuit huis uit te voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here