Home Blogs Ontstressen als ondernemer: zo doe je dat

Ontstressen als ondernemer: zo doe je dat

1314
DELEN
Ontstressen als ondernemer

Het ondernemerschap brengt de nodige stress met zich mee. Je doet dan natuurlijk ook ontzettend veel en draagt een grote verantwoording. Van de financiële situatie tot de persoonlijke situaties van medewerkers. Wanneer zaken even niet zo vlekkeloos lopen als ze normaal doen, kan de stress vaak hoog oplopen. En zelfs wanneer alles soepeltjes lijkt te verlopen, kun je als ondernemer best wat stress ervaren. Wanneer je onder stress aan het werk bent, reageer je niet zoals je normaal zou doen. Niet alleen je medewerkers, maar ook familie en vrienden kunnen onder jouw stress te lijden hebben; en dan spreken we nog niet van de fysieke impact die stress kan hebben. Gelukkig is het ontstressen minder moeilijk dan je denkt. Er zijn genoeg manieren te vinden om dagelijks, wekelijks of maandelijks even een momentje te pakken om de stress wat te verminderen. Hoe je dat doet, leggen we je graag uit.

Even een frisse neus halen

Heb je een kantoortuin, of een stukje natuur in de omgeving? Dan is het helemaal geen slecht idee om regelmatig een eindje te gaan wandelen. Al maak je twee keer per dag een kleine wandeling van vijf minuten: het helpt je ontzettend met het ontstressen. Wil je het helemaal goed aanpakken, dan zou je zelfs een wandelmeditatie kunnen doen. Wanneer je terug op kantoor komt heb je nieuwe energie, en is je hoofd weer even helemaal leeg. Een frisse neus halen doet wonderen!

Er even tussenuit

Het kan zijn dat de stress zo hoog is, dat je er gewoon even tussenuit moet. Zeker nu met de wisseling van seizoen kan de behoefte aan een zonvakantie groot zijn. Voel je dan ook niet schuldig om even op vakantie te gaan: het kan je opladen zodat je na je vakantie weer met nieuwe energie aan de slag kan.

Even ontspannen

Heb je geen tijd om te wandelen of op vakantie te gaan? Neem dan regelmatig even een paar minuutjes om te ontspannen. Misschien heb je een meditatieruimte of loungehoek op kantoor. Neem iedere dag minimaal twee of drie keer een paar minuutjes voor jezelf. Zonder telefoon, zonder laptop, zonder stress. Een kopje koffie, een kopje thee of een glas water, en gewoon even een paar minuutjes niets.

Sport meer

Sport is de ultieme uitlaatklep om stress los te laten. Wanneer je na een stressvolle dag thuis direct op de bank ploft, blijft de stress in je lichaam. Neem in plaats daarvan de tijd om even te sporten. Of dit nu een lange wandeling is, een actieve hardloopsessie, of een bezoekje aan de sportschool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here