Home Tips Ontspannen in coronatijd doe je zo

Ontspannen in coronatijd doe je zo

828
DELEN

Veel thuis zitten omdat je thuis moet werken, dag in dag uit met je partner, kinderen die je ook nog eens moet zien te vermaken… Voor veel mensen is dit niet bepaald ontspannend. Hoe zorg je ervoor dat je thuis kunt ontspannen in deze coronatijd? Hieronder geven we tips hoe je kunt ontspannen in deze periode. 

Ademhaling om thuis te ontspannen

Je ademhaling is er niet alleen voor om lucht te krijgen, maar het is er ook voor om letterlijk stress uit te blazen. Door uit te ademen ontspant je hele lichaam. Daarom is letten op je ademhaling ook een van de tips om te ontspannen. Wees je bewust van hoe je ademhaalt en hoe je buik op en neer gaat. Probeer daarbij te zoeken naar je lage buikademhaling. Doe dit bijvoorbeeld een paar momenten verspreid over de dag, bijvoorbeeld ieder uur even. 

Ga af en toe naar buiten

Door veel achter je laptop te zitten aan je eettafel loop je eerder risico op stijve nek en schouders. Hoe ontspan je nog meer in deze tijd? Je zit veel stil, wat niet bevorderlijk is voor je fysieke gesteldheid. Zorg er dus voor dat je genoeg beweegt. Ga dus af en toe even naar buiten om te wandelen, het liefst in de natuur in plaats van een drukkere stad. Hiermee kun je tegelijkertijd alle spanning van de dagelijkse perikelen thuis even loslaten!

Beperk de nieuwsconsumptie

In deze periode zijn de ontwikkelingen omtrent corona veel in het nieuws, hoor je iedere keer over nieuwe besmettingen en de ons beperkende 1,5 meter economie. Laat dit negatieve nieuws zoveel mogelijk aan je voorbij gaan. Hoewel je misschien denkt dat het niet zoveel invloed op je heeft, kan het onbewust toch wel op je inwerken en je een onrustig gevoel geven. Beperk je dus tot de belangrijkste zaken en houd het daarbij. Het heeft tenslotte weinig zin om bezig te zijn met dingen waar je geen controle over hebt. 

Relax!

Er zijn nog veel meer manieren om te ontspannen bij stress. Neem bijvoorbeeld af en toe een keer een ontspannende douche of bad. Trek daarna je fijn zittende kleding aan, kruip lekker onder een dekentje op de bank en zet Netflix aan. Me-time dus! 

Het is in deze periode van veel thuiszitten belangrijk dat je ook aandacht aan jezelf besteedt. Ontspannen moet je soms ook echt leren en neem daar ook echt de tijd voor. Zo kom jij deze coronatijd goed door!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here