DELEN
Ontdek het gemak van glasvezel internet

Een glasvezelverbinding kan voor je bedrijf grote voordelen hebben. Steeds meer bedrijven schakelen dan ook over op deze manier van verbinding maken met het internet. In steeds meer delen van Nederland wordt glasvezel aangelegd zodat meer particulieren en bedrijven er gebruik van kunnen maken. Glasvezel heeft de toekomst als het gaat om het online verkeer. Aan glasvezel zitten dan ook voor je bedrijf grote voordelen.

Hogere snelheid

Eén van de belangrijkste voordelen van glasvezel boven de kabel of ADSL via de telefoonlijn, is de veel hogere snelheid. Kabel was in de meeste gevallen al veel sneller dan ADSL, maar glasvezel wint het glansrijk van allebei. Met deze hogere snelheid kun je grote bestanden sneller versturen, en ook het werken via het internet of de interne verbinding van je bedrijf gaat een stuk sneller. Vooral als veel mensen tegelijk van de verbinding gebruik maken zal je merken dat glasvezel grote voordelen heeft.

Degelijk en stabiel

Een tweede belangrijk voordeel van glasvezel is de stabiliteit. Een verbinding op de traditionele manier wil nog wel eens storingen geven. En dat kun je natuurlijk op het werk niet gebruiken. Het kost al snel geld als de internetverbinding uitvalt en jij en je medewerkers niet kunnen doorwerken. Omdat ook veel telefoonlijnen via het internet gaan, betekent een storing ook dat je telefonisch niet bereikbaar bent voor klanten en relaties. Dit levert in veel gevallen een flinke schadepost op. Kies je voor glasvezel dan is de kans op een storing vele malen kleiner.

Minder last van invloeden van buitenaf

Misschien herinner je je nog wel dat een ADSL- of kabelverbinding nogal eens last had van storingen. In sommige gevallen hoeft er maar een vrachtwagen door de straat te rijden of de verbinding begint te haperen. Dat werkt natuurlijk buitengewoon onprettig. Met KPN internet via glasvezel heb je nauwelijks nog last van dit soort hinderlijke storingen en kun je ongestoord werken. Ook het weer heeft geen invloed op de kwaliteit van een glasvezelverbinding. De kabels zijn daarnaast veel minder gevoelig voor slijtage.

De kosten gaan omlaag

Omdat het aanleggen van een glasvezelnetwerk een kostbare investering is, willen veel providers deze kosten terugverdienen. Daarom waren en zijn internetverbindingen via glasvezel duurder dan via conventionele verbindingen. Maar de tijden zijn al aan het veranderen. Omdat glasvezel steeds meer ingeburgerd raakt en dus steeds gewoner wordt, worden ook de abonnementsprijzen lager. Als in een bepaald gebied glasvezel beschikbaar is dan wordt vaak al geen onderscheid meer gemaakt bij het vaststellen van de abonnementsprijs op grond van de verbinding waarvan gebruik wordt gemaakt. Bijkomend voordeel voor consumenten en zakelijke klanten is dat er veel concurrentie is. Dit zorgt er ook voor dat de prijzen eerder zullen dalen dan stijgen in de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here