Home Tech Ontdek de beveiligingstrends van dit moment

Ontdek de beveiligingstrends van dit moment

1124
DELEN
Beveiligingtrends

De beveiligingswereld verandert constant, onder andere door de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Om je huis en online identiteit te beschermen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends. Hier vind je ze allemaal op een rijtje, zodat je meteen weet wat de toekomst op het gebied van veiligheid te bieden heeft.

Kunstmatige intelligentie

Apparaten worden steeds slimmer en leren zichzelf constant nieuwe dingen aan. Dat geldt ook voor je huisbeveiliging. Stel je voor dat je jouw alarmsysteem niet meer handmatig hoeft in te stellen. Het systeem herkent de personen in je huishouden en leert je dagelijkse routine kennen. Geavanceerde alarminstallaties weten op deze manier precies wanneer ze zichzelf moeten inschakelen en wanneer ze jou moeten alarmeren.

Veelzijdige alarmsystemen

Wanneer je een alarm installeert, reken je erop dat deze je beschermt tegen inbrekers. Tegenwoordig hebben alarmsystemen nog een aantal extra opties. Wanneer je een compleet systeem laat installeren, zijn er bovendien direct een brandalarm en koolmonoxidemeter inbegrepen. Kortom: deze alarmen zorgen voor veiligheid op allerlei verschillende vlakken. Het grote voordeel is dat je slechts één systeem hoeft te installeren en te onderhouden om je huis te beveiligen.

Beveiligingtrends van dit moment

Slimme sensoren

De sensoren van oudere alarminstallaties zijn ervoor gemaakt om te registreren wie je huis betreedt. Tegenwoordig zijn ze tot veel meer in staat dankzij slimme sensoren die meerdere soorten informatie verwerken. Er zijn inmiddels systemen op de markt die ook de luchtkwaliteit van je woning controleren. Ze houden de luchtvochtigheid in de gaten, maar ook de temperatuur. Koppel je deze alarmsystemen aan je verwarming? Dan is het zelfs mogelijk dat het alarm alle klimaatbeheersing op zich neemt, zodat je woning veilig en comfortabel is.

Videobewaking met gezichtsherkenning

Videocamera’s met gezichtsdetectie waren voorheen alleen betaalbaar voor grote bedrijven en overheidsinstanties. Inmiddels is de technologie zo ver ontwikkeld, dat ook particulieren deze camera’s kunnen kopen. Een echte slimme camera is in staat om jou en je huisgenoten te herkennen. Vervolgens stuurt de camera een seintje naar de alarminstallatie, waarna je vrij toegang hebt tot je huis. Het is zelfs mogelijk om vrienden en familieleden in het systeem op te slaan. De meeste camera’s koppel je aan een app, zodat je altijd en overal een oogje in het zeil houdt en zelfs de deur vanaf een afstand kunt openen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here