Home Blogs Veel ondernemers gebruiken de Twitter nachtmodus

Veel ondernemers gebruiken de Twitter nachtmodus

1547
DELEN

Twitter is één van die sociale netwerken die zeker ook in de avond nog even wordt gecheckt door ondernemers. Het is dan ook makkelijk om bij te houden, zeker omdat je natuurlijk gebonden bent aan berichten met een maximaal aantal karakters. Ondernemers lopen dan ook niet het risico om zich ’s avonds laat nog bezig te houden met ellenlange reacties van klanten of prospects, want dit komt op Twitter gewoon niet voor. Het is dan ook makkelijk en snel om Twitter ook in de avond, zo voor het slapen gaan, nog even te controleren en waar nodig nog een reactie in de tikken.

Twitter houdt je wakker

Een nadeel van Twitter, bij gebruik in de avond, is wel de felheid van het scherm. Er is veel wit in het design opgenomen en op smartphones is dit in feite blauw licht dat in de ogen wordt geschenen bij het checken van Twitter. Veel ondernemers hebben in het verleden meerdere keren ervaren dat het nogal lastig was om in de avond in slaap te vallen. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat een groot deel van de slapeloosheid aan het begin van de nacht wordt veroorzaakt door het gebruik van de smartphone in het uur voor het slapen gaan.

Hoofdpijn en slapeloosheid

Tijdens het onderzoek werd getest op twee groepen. De eerste groep gebruikte de smartphone de hele avond niet en de tweede groep gebruikte deze de hele avond tot vlak voor het naar bed gaan. Hieruit bleek duidelijk dat groep twee last had van hoofdpijnen en slapeloosheid. Dit bleek te komen door het blauw licht. Wellicht ben je ook bekend met de lichtbrillen die vaker worden gebruikt door mensen die wisselende diensten draaien. De bril schijnt blauw licht in de ogen als je je je meer wakker moet voelen en er wordt rood licht in je ogen geschenen wanneer je juist vermoeider moet raken, zodat je ook op de dag rustig in slaap kunt vallen. Zo werkt dit dus eigenlijk ook met de smartphone en het blauwe licht dat er van het scherm af je ogen in schijnt. Twitter heeft extra veel van dit blauwe licht, waardoor veel ondernemers die in de avond nog even het account checken last krijgen van slapeloosheid.

Twitter biedt een oplossing

Twitter heeft hier natuurlijk ook kennis van genomen en is aan de slag gegaan met een oplossing. Sinds enkele maanden kan Twitter in de avond worden bekeken in de nachtmodus. Je kunt naar de Twitter app gaan en rechts onderin je scherm op ‘ik’ klikken. Hierna verschijnt er een tandwieltje bovenin je screen en als je hierop klikt, dan kun je gemakkelijk de nachtmodus van Twitter aanzetten. De kleuren van Twitter worden dan als het ware omgedraaid. Hierdoor is alles op het scherm nog steeds heel goed te zien, maar wordt er veel minder blauw licht afgegeven. Inmiddels zijn dan ook al veel ondernemers overtuigd van de goede werking van de Twitter nachtmodus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here