Home Verzekeringen Ondernemer? Vergeet niet om je goed te verzekeren!

Ondernemer? Vergeet niet om je goed te verzekeren!

807
DELEN

Het komt vaak voor dat ondernemers zich niet goed verzekeren. Dit kan verschillende redenen hebben. Sommige ondernemers verdiepen zich vooraf onvoldoende in de risico’s die het vak en het ondernemerschap met zich meebrengt. Anderen wagen het erop en kiezen er bewust voor om onverzekerd te blijven. Soms blijft dit zonder gevolgen, maar het komt vaak genoeg voor dat ondernemers in een situatie terecht komen waarin een goede verzekering geen overbodige luxe is. De juiste verzekering kan niet alleen een hoop gedoe voorkomen, het geeft ook een zekere rust. In dit artikel deel ik drie belangrijke zakelijke verzekeringen met je: de rechtsbijstandsverzekering en de verschillende soorten aansprakelijheidsverzekeringen.

Wapen je tegen juridische conflicten met een rechtsbijstandsverzekering

Je gaat er niet vanuit dat het gebeurt, maar veel ondernemers komen onverhoopt in een zakelijk conflict terecht. Bijvoorbeeld doordat er bepaalde afspraken niet worden nagekomen of omdat er onduidelijkheid is. In zulke gevallen is het prettig als je kunt terugvallen op een rechtsbijstandsverzekering. Met zo’n rechtsbijstandsverzekering heb je recht op juridische ondersteuning als er zich een conflict voordoet, bijvoorbeeld met een leverancier of een afnemer. Helaas krijgen ondernemers vaak te maken met klanten die te laat betalen of zelfs helemaal niet betalen. Voor dit soort situaties kun je je rechtsbijstandsverzekering uitbreiden met een speciale incassoclausule. Je kunt hier meer over lezen op deze website.

De zakelijke aansprakelijkheidsverzekering

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Zo simpel is het helaas. Daarnaast zit een ongeluk in een klein hoekje. Gelukkig kun je je hier met een aansprakelijkheidsverzekering tegen dekken. Bij zakelijke aansprakelijkheid heb je de keuze uit twee soorten verzekeringen. Allereerst is er de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt je tegen beroepsfouten. Je kunt je voorstellen dat beroepsfouten tot een hoop schade kunnen leiden. Stel je de situatie voor waarin een bouwbedrijf een kantoorpand heeft gebouwd, waar door een fout plotseling instortingsgevaar dreigt. In zo’n geval is het natuurlijk fijn als je terug kunt vallen op een verzekering. 

Is er sprake van schade die niet het gevolg is van een beroepsfout? Dan kun je je in veel gevallen beroepen op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here