Home Automotive Onbezorgd thuis de auto opladen met een eigen laadpaal

Onbezorgd thuis de auto opladen met een eigen laadpaal

1753
DELEN
Onbezorgd thuis de auto opladen met een eigen laadpaal

Van fossiele brandstoffen naar stroom

Nog niet zo lang geleden reed de automobilist massaal op de fossiele brandstoffen benzine, diesel en LPG. Producten gemaakt van olie, opgepompt in landen die er vele decennia lang flinke kapitalen aan hebben verdiend. De impact van de verbranding van fossiele energie op het klimaat is al die tijd zwaar onderschat, behalve bij wetenschappers die zich voelden als een roepende in de woestijn. Pas in recente tijd beseften politici dat de CO2-uitstoot drastisch verlaagd moest worden. Een verandering van denken. Miljoenen auto’s reden er over de Nederlandse wegen, elk met een bepaalde mate van CO2-uitstoot, veroorzaakt door de verbranding van fossiele energie. De elektrische auto werd heruitgevonden eind 20e eeuw en sinds die tijd heeft de ontwikkeling van zulke voertuigen niet stilgestaan.

Eigen laadpaal

Eigen laadpaal

In die tijd ontstond er langzaam een netwerk van laadpalen om de auto te kunnen opladen. Na een nacht aan de stekker was de auto weer klaar voor gebruik. De eerste tijd was de ‘heilige koe’ uitgerust met een hybridesysteem, deels verbrandingsmotor en deels accupakket. Waren de accu’s leeg, dan schakelde de auto over op de benzinemotor. Met de komst van volledig geëlektrificeerde auto’s nam ook de behoefte aan laadpalen toe. Tot op de dag van vandaag blijven de openbare laadpalen achter bij het aantal aangekochte elektrische wagens. De behoefte aan het kopen van laadpalen voor thuisgebruik nam enorm toe. Het gemak van het thuis kunnen opladen van je elektrische auto is een goed betaalbare luxe die je leven gemakkelijker maakt. Maar ook voor op de zaak is een persoonlijke laadpaal een prima oplossing.

Opladen wanneer het jou uitkomt

De voordelen van een eigen laadpaal zijn duidelijk. Niet meer afhankelijk zijn van publieke laadpalen waar je 50% meer voor de stroom betaalt dan via je aansluiting thuis. Hooguit incidenteel heb je de openbare paal nog nodig wanneer je op vakantie gaat en een roadtrip maakt. Maar het gros van de tijd staat je auto ’s avonds thuis. Het maakt je automobiele leven gemakkelijker als je weet dat je je auto altijd kunt opladen wanneer jij wilt. Want meestal zijn alle openbare laadpalen in de buurt van je woning bezet, de hele nacht lang. Mensen halen vaak de stekker pas uit de auto wanneer ze het ding nodig hebben. Frustrerend en onnodig. Daar heb je geen last van met een eigen laadstation.

Zonnepanelen? Dan nog goedkoper rijden!

En bedenk: wanneer je zonnepanelen hebt en je wekt zelf je eigen stroom op, dan rij je bijna voor niets! Wat een contrast met de automobilist die anno 2022 een vermogen neerlegt voor een volle tank brandstof! Je elektrische auto rijden wordt hiermee nog duurzamer en goedkoper. In de toekomst worden elektrische auto’s nog beter betaalbaar en kun je meer kilometers rijden op een volle lading. En ’s avonds kan de auto aan de stekker, gewoon bij jou thuis. Alle reden om informatie in te winnen over een eigen laadpaal en de installatie ervan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here