Home ICT Om deze redenen is webhosting zo belangrijk voor SEO

Om deze redenen is webhosting zo belangrijk voor SEO

1455
DELEN
Om deze redenen is webhosting zo belangrijk voor SEO

Search Engine Optimization (SEO) is wellicht niet het eerste waaraan je denkt, wanneer je een website bouwt. Toch is het belangrijk om hier al bij het afnemen van webhosting rekening mee te houden. Webhosting heeft namelijk invloed op de waarde die zoekmachines aan je website hechten. Hoewel de invloed van webhosting op de SEO van je website beperkt zal zijn, is het toch verstandig om hier rekening mee te houden. Het aanbod aan webhosting pakketten is immers groot! Kies je voor webhosting van Combell, een betrouwbare aanbieder in Nederland, of ga je voor een andere hostingprovider? 

Geschikte domeinnaam registreren

Een eerste stap bij het selecteren van geschikte webhosting, is het registreren van een domeinnaam. Zonder domeinnaam heb je immers maar weinig aan het webhosting pakket! Daarbij heeft ook de domeinnaam invloed op de SEO van je website. Kies voor een korte, duidelijke domeinnaam, welke eenvoudig te onthouden is. Maak bij voorkeur geen gebruik van streepjes. Een domeinnaam registratie kan met verschillende extensies. Kies bijvoorbeeld voor een .eu-, een .net- of bijvoorbeeld een .amsterdam-domeinnaam! Het best zal je website scoren, wanneer je kiest voor een .nl-domeinnaam. Wil je producten ook internationaal aanbieden? Combineer de .nl-domeinnaam in dat geval met een .com-domeinnaam. 

Domeinnaam webhosting seo

Snelheid van webhosting pakketten

Heb je een geschikte domeinnaam geregistreerd? Vergelijk in dat geval verschillende webhosting pakketten op basis van hun snelheid. Des te sneller je website is, des te beter zal deze scoren in de zoekresultaten. Daarbij vinden gebruikers het vervelend, wanneer zij langer dan enkele seconden moeten wachten op het laden van de website. Het snelst zijn over het algemeen de pakketten op een VPS. VPS staat hierbij voor Virtual Private Server. Het goedkopere alternatief voor een VPS is shared webhosting. Hierbij deel je een server met andere websitehouders. Kies bij voorkeur voor een server die in Nederland staat. 

Zorg dat je een SSL-certificaat af kunt nemen

Niet alleen de snelheid en de domeinnaam van je website hebben invloed op de SEO hiervan. Kijk ook naar de mogelijkheid om een SSL-certificaat af te nemen bij de hostingprovider. Een SSL-certificaat is tegenwoordig onmisbaar! Niet alleen om goed te scoren in de zoekresultaten. Ook om bezoekers niet af te schrikken. Zij krijgen een melding wanneer ze een website zonder geldig SSL-certificaat bezoeken. De kans is groot dat ze naar een concurrent gaan, die de website wel van zo’n certificaat voorzien heeft! Een gemiste kans voor je bedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here