Home Nieuws NVVE houdt spreekuur over invullen wilsverklaring

NVVE houdt spreekuur over invullen wilsverklaring

1579
DELEN

Het is mogelijk om een wilsverklaring op te stellen waarin de medische wensen rondom een behandeling of levenseinde worden vastgelegd. Deze wilsverklaring wordt vervolgens gebruikt als de patiënt niet meer zelf met de arts kan praten. De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) merkt echter dat er veel vragen bestaan rondom het invullen van zo`n wilsverklaring. `Soms weet je niet hoe het overkomt als het zwart op wit staat`, vertelt Petra de Jong, directeur van de NVVE.

Daarom is de NVVE gestart met een spreekuur over het invullen van een wilsverklaring. `We hebben zeventig vrijwilligers opgeleid die een consult geven van maximaal een half uur`, aldus De Jong. Uiteindelijk is het hierna nog wel de bedoeling dat de wilsverklaring wordt besproken met de arts.

Hans van Amstel is een van de consulenten van de NVVE. Hij heeft opgemerkt dat er drie soorten hulpvragen in het spreekuur naar voren komen. Ten eerste willen sommige mensen graag een check van hun wilsverklaring door een onafhankelijk persoon. Ten tweede wil een groep mensen weten hoe ze bepaalde dingen precies moeten formuleren. Ten slotte vinden sommige mensen een wilsverklaring gewoonweg heel lastig.

Bron: https://www.uitvaart.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here