Home Nieuws Nieuwe top Corbion moet ambities waar gaan maken

Nieuwe top Corbion moet ambities waar gaan maken

2010
DELEN

Corbion is bezig met grote veranderingen. Vorig jaar verkocht het bedrijf, toen nog CSM, de bakkerijdivisie voor 1,05 miljard euro aan Rhône Capital. Vanaf toen werd het voedingsconcern een biotechbedrijf. In mei is de top compleet vernieuwd, met Tjerk de Ruiter als ceo, Eddy van Rhede van der Kloot als financieel directeur en Sven Thormählen als chief technology officer.

Oud-bestuurders Gerard Hoetmer en Koos Kramer hebben een ambitieus groeiplan achtergelaten dat de nieuwe top moet gaan waarmaken. De melkzuren die Corbion produceert worden gebruikt in de voedingsindustrie en de biochemie. Melkzuur zorgt ervoor dat brood en yoghurt langer houdbaar blijven, en lactide, een afgeleid product van melkzuur, wordt gebruikt om afbreekbare bioplastics te maken. Nu komt ongeveer 80% van de omzet uit de voedingsindustrie, maar de biotechnologie moet de wereld op zijn kop gaan zetten. `We lopen vijf jaar voor op onze concurrenten`, stelt Hoetmer.

De concurrentie is groot, vertelt Gerard Rijk van SNS Securities. Zoals van Avantium, dat ook een grondstof voor bioplastics produceert en een investering van 36 miljoen euro binnenhaalde van onder andere Coca-Cola. `Het is een volatiele markt`, aldus Rijk.

Bron: https://fd.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here