Home Tips Nieuwe raamdecoratie op kantoor: 4 tips

Nieuwe raamdecoratie op kantoor: 4 tips

885
DELEN
Nieuwe raamdecoratie tips

Net als in huis is het kiezen van de juiste raamdecoratie bepalend voor de sfeer en het comfort van je kantoorruimte. Te weinig natuurlijk licht kan voor een lage productiviteit zorgen maar te veel natuurlijk licht kan weer voor afleiding en dus een gebrek aan concentratie zorgen. Waar moet je dus eigenlijk op letten bij het aanschaffen van nieuwe raamdecoratie op kantoor? We geven je een aantal praktische tips!

1. Houd oog op het natuurlijk licht

Natuurlijk licht is ontzettend belangrijk om zowel de productiviteit als de concentratie op het kantoor te verhogen. Hoe meer natuurlijk licht er het kantoor binnen valt, hoe beter. Maar dit betekent niet dat de ramen geen raamdecoratie mogen of zelfs moeten bevatten. Open ramen kunnen namelijk ook voor afleiding en een gevoel van verminderde privacy zorgen. Ga dus op zoek naar kwalitatieve shutters die voldoende lichtinval het kantoor binnen laten komen en daarnaast ook het zicht naar buiten verminderen. Je kunt goede shutters op zo’n manier bijstellen dat je de perfecte combinatie tussen natuurlijk licht en privacy bereikt.

2. Ook sfeer is belangrijk

Hoewel het in tegenstelling tot je woning minder belangrijk is, speelt de sfeer toch ook op kantoor een rol. Jaloezieën sluiten wellicht niet altijd helemaal aan op de rest van de inrichting van het kantoor. Vind je de sfeer belangrijk? Kies dan liever voor houten shutters of gestoffeerde rolgordijnen. Op deze manier zorg je voor rust, stijl, voldoende lichtinval en genoeg sfeer zodat je medewerkers ontspannen kunnen werken en bezoekers zich meteen thuisvoelen.

Nieuwe raamdecoratie op kantoor 4 tips

3. Leg de focus op bepaalde ruimtes

Heb je bepaalde ruimtes op kantoor waar gevoelige documenten worden verwerkt of die veel gebruikt worden voor presentaties? Zorg er dan voor dat je de raamdecoratie in deze ruimten op zo’n manier toepast dat er voldoende privacy is wanneer nodig. Rolgordijnen of shutters kunnen bijvoorbeeld per situatie op zo’n manier ingezet worden dat ze of voor veel natuurlijk licht, of voor veel privacy zorgen.

Extra tip: ook een plissé gordijn kan in dit soort ruimtes erg handig zijn. Een top down bottom up variant geeft je de mogelijkheid om zelf te bepalen welk deel van het raam je afdekt.

4. Vergeet de interieurstijl niet

Net zoals vele woningen zijn ook vele kantoorruimten ingericht in een specifieke interieurstijl. Door de juiste raamdecoratie aan te schaffen kun je deze stijl (of bijvoorbeeld een kleurenthema) nog eens benadrukken en op deze manier de puntjes op de i zetten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here