Home Blogs Nieuwe kansen voor duurzaamheidssubsidie in oktober

Nieuwe kansen voor duurzaamheidssubsidie in oktober

2048
DELEN
duurzamheidssubsidie

In het Energieakkoord slaan ruim veertig organisaties de handen ineen voor duurzame groei. In het akkoord komen onder andere afspraken over energiebesparing, klimaatbeleid en schone technologie aan bod. Duurzaamheid staat bij de Nederlandse overheid dan ook hoog op de agenda.

SDE+ subsidie

De Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) is dé belangrijkste subsidieregeling van de Nederlandse overheid om de productie van duurzame energie te stimuleren. Naast zonnepanelen komen ook biomassa-, geothermie-, water- en windinstallaties in aanmerking voor subsidie. Zowel bedrijven als (non-profit) instellingen kunnen de SDE+ subsidie aanvragen. Particulieren mogen geen beroep doen op de regeling. In het najaar van 2017 opent de regeling van 3 tot 26 oktober. Er is in totaal een budget van € 6 miljard beschikbaar.

De SDE+ subsidie vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de kostprijs van grijze energie. De subsidie krijg je over een periode van acht, twaalf of vijftien jaar, afhankelijk van de gebruikte technologie. De hoogte van de subsidie wordt bepaald door de toegepaste technologie en de hoeveelheid geproduceerde energie.

Gefaseerde openstelling

De regeling kenmerkt zich door een gefaseerde openstelling. Dit betekent dat er drie fases zijn waarbinnen je een aanvraag in kunt dienen. Het maximale bedrag neemt per fase toe. Er is voor de openstelling één budget voor alle categorieën samen beschikbaar. Dit betekent dat het voordeel per fase toeneemt, maar ook op risico op uitputting van het budget. Voor een succesvolle SDE+ is het daarom belangrijk om het juiste moment van indiening te bepalen.

Tips RVO

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft als subsidievertrekker een aantal tips voor het succesvol aanvragen van de SDE+ subsidie. Deze tips zijn:

  1. Om de subsidie aan te kunnen vragen moet je via het eLoket van RVO de aanvraag digitaal indienen. Hier heb je een identificatiemiddel voor nodig. Voor ondernemers is dat een eHerkenningsmiddel. Zorg ervoor dat je dit op tijd aanvraagt. De aanvraag voor een eHerkenning kan tot zeven dagen duren.
  2. Wellicht een open deur, maar zorg voor een volledige aanvraag. Zoek van tevoren goed uit welke vergunningen en bijlagen verplicht zijn.
  3. Vraag me subsidie aan voor meer dan 500 kWp? Houd er dan rekening mee dat het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie verplicht is. De resultaten moeten aan de aanvraag worden toegevoegd. Zonder deze studie wordt de aanvraag als onvolledig gezien en gaat deze niet mee in de beoordeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here