Home Automotive Nieuwe auto nodig? Handige tips

Nieuwe auto nodig? Handige tips

279
DELEN
Nieuwe auto nodig? Handige tips

Een nieuwe auto kiezen, dat doe je niet zomaar even. Hoe de ideale auto eruitziet, is immers een ontzettend persoonlijke keuze. Daarbij heb je een heleboel auto’s om uit te selecteren, dus neem goed de tijd om de juiste beslissing te nemen bij je zoektocht. We hopen dat deze tips je op weg helpen.

Kopen of leasen

Stel ten eerste vast of je de auto wilt kopen of wilt leasen. Het is maar net wat hierin je voorkeur is. Bij een auto kopen is het de bedoeling dat je direct een groot bedrag paraat hebt staan om uit te geven. Bij leasen rijd je relatief goedkoop in een auto, omdat je de hoge instapprijs niet hebt. En private lease heeft nog meer voordelen, want je hebt veel minder omkijken naar het in gebruik nemen van de auto. Verzekering, onderhoud, pechhulp en meer: het zit er allemaal bij inbegrepen. Dat is dus wel zo praktisch. De leveringstermijn is vaak ook kort bij een leaseauto, wat betekent dat je de auto al binnen vier weken voor de deur kunt hebben staan. Het budget speelt in ieder geval een rol bij de selectie van de nieuwe auto, of je nu gaat kopen of leasen. Denk hier vooraf daarom ook alvast over na. Wat wil je ongeveer uitgeven aan het gebruik van de auto? Het ligt er bijvoorbeeld ook maar net aan of je heel veel of vrij weinig in de auto gaat rijden, dit is voor iedereen weer anders.

Moderne auto

Het is verstandig om voor een (relatief) moderne auto te kiezen, om op die manier mee te gaan met de tijd. Oudere, tweedehands auto’s kunnen al snel af zijn, wat behoorlijk zonde is. Pas daarom zeker op met auto’s die al veel kilometers op de teller hebben staan. Een andere belangrijke overweging is om een elektrische auto te kiezen, in plaats van een brandstofauto. Hier stappen immers steeds meer mensen op over. Met private lease elektrisch heb je de keuze uit veel verschillende elektrische auto’s, om het type auto te kiezen dat goed bij jou past. Denk erover na of je extra innovatieve toevoegingen aan de auto wilt hebben, zoals adaptieve cruisecontrol. Dit kan de rijervaring nog prettiger maken.

Proefrit maken

Proefrit maken

Welke auto je ook op het oog hebt, maak natuurlijk eerst even een proefrit. Zo voel je al meteen aan of de auto bij je past of dat het toch niet helemaal de juiste keuze is. Let tijdens de proefrit op zoveel mogelijk verschillende elementen. Zit je lekker in de stoel? Hoe bevalt de besturing, de bediening en de beenruimte? Heb je goed zicht in de auto? Zelfs de kleinste details tellen mee, want je wilt het liefst natuurlijk dat de auto geheel naar wens is. Durf hierin dus ook kritisch te zijn.

Merk, model en uitvoering

Kijk goed naar merk, model en uitvoering bij de zoektocht naar een nieuwe auto. Dit zegt heel veel over de auto! Misschien rijd je altijd al in hetzelfde automerk en wil je hier opnieuw voor kiezen. Maar het kan ook zo zijn dat je goede verhalen hebt gehoord over een ander merk, waar je op wilt overstappen. Qua model is het met name belangrijk om vast te stellen wat je wensen zijn. Wil je een kleine of grote auto, wil je veel opbergruimte of meer kracht, enzovoorts. Een hatchback, SUV, sedan, stationwagen of cabriolet, er zijn veel designs om uit te selecteren. Hierin is geen goed of fout, maar het is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Let ook op de beschikbare ruimte en het aantal zitplaatsen, evenals de instaphoogte. Zo zie je maar: alles telt mee.

Houd rekening met de bovenstaande tips in de zoektocht naar een nieuwe auto. En probeer een nieuwe auto ook zeker eerst even uit, door een proefrit te maken. Zo rijd je straks alleen maar lekkerder in je nieuwe auto!