Home Vastgoed Nieuw bedrijfspand bouwen: funderen voorbereiden door te heien of palen boren?

Nieuw bedrijfspand bouwen: funderen voorbereiden door te heien of palen boren?

1188
DELEN
Nieuw bedrijfspand bouwen funderen voorbereiden door te heien of palen boren

Bij het realiseren van een nieuw bedrijfspand komt een hoop kijken. Natuurlijk moet je eerst een geschikte locatie vinden en grond aankopen. Vervolgens moet het gebouw ontworpen worden en een aannemer gevonden worden om het project uit te voeren. Wanneer er gestart kan worden, moet eerst de fundering gelegd worden. Het funderen kan voorbereid worden door te heien of in plaats daarvan palen te boren. We leggen het verschil uit.

Waarom heien of palen boren?

Uiteraard is het fundament van je nieuwe bedrijfspand van groot belang en moet deze in orde zijn voor een stevig, toekomstbestendig gebouw. Heien of palen boren is de eerste stap die gezet moet worden voor een goede fundering. Doe je dit niet (of verkeerd), dan kan het gevolg zijn dat je te maken krijgt met verzakkingen of funderingsschade. Voordat er op de fundering gebouwd kan worden, moet de fundering dus veranderd in de grond worden met palen. De constructeur berekent hoeveel heipalen er gebruikt moet worden en berekent aan de hand van een sondering hoe lang deze moeten zijn.

Wat is het verschil tussen heien en palen boren?

Bij heien worden heipalen in de grond aangebracht. Een heipaal wordt in de grond geslagen door middel van een heistelling. Het heiblok dat daarop gebruikt wordt om de paal de grond in te slaan weegt tussen de 400 en 5.000 kilogram. In plaats van deze methode, kunnen er ook palen in de grond geboord worden. Dit gebeurt met behulp van speciale schroefpalen. De palen worden dan niet in de grond geslagen, maar in de grond gedraaid als ware het schroeven.

Wat is het verschil tussen heien en palen boren

Wanneer kies je voor palen boren in plaats van heien?

Het effect van heien en palen boren is hetzelfde, maar de reden om voor die tweede methode te kiezen is als er weinig tot geen trillingen veroorzaakt mogen worden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je je nieuwe bedrijfspand dicht bij andere gebouwen gaat bouwen. Trilling kunnen dan potentieel de fundering van de gebouwen in de directe omgeving beschadigen, waardoor scheuren en verzakkingen kunnen ontstaan. Dat wil je niet op je geweten hebben en kan voorkomen worden door te kiezen voor palen boren in plaats van heien. De keuze hiervoor wordt in samenspraak met de constructeur gemaakt.

Uiteraard is het verstandig om heien of palen boren over te laten aan de experts. Gebeurt het verkeerd, dan kan dat uiteindelijk voor schade aan het fundament van je bedrijfspand zorgen en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Kopen Cialis erectiepillen 10 mg, 20 mg, bestellen online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here