Home Tips Nieuw bedrijfsgebouw? Vergeet deze zaken niet

Nieuw bedrijfsgebouw? Vergeet deze zaken niet

506
DELEN
Nieuw bedrijfsgebouw? Vergeet deze zaken niet

Verhuist jouw bedrijf naar een nieuw bedrijfsgebouw? Let dan hier zeker op! 

1. Vergeet de EHBO-kist niet

Een ongeluk is snel gebeurd. Wist je dat er in de Verenigde Staten zo’n 8000 mensen per jaar naar het ziekenhuis moeten omdat ze hun avocado verkeerd snijden en zo hun vingers raken? Ook in Nederland is dit een veelvoorkomend fenomeen. Behalve een avocado-probleem, kan er nog van alles gebeuren op kantoor. Iemand verstuikt zijn of haar enkel bij een stevig potje pingpongen, iemand morst hete thee op zijn of haar hand … Daarom moet elk bedrijf een EHBO-kist hebben die íedereen weet te vinden. Natuurlijk is het fijn als deze nooit moet worden gebruikt, maar hé, je weet maar nooit. 

2. Vergeet de brandveiligheid niet

Vergeet de brandveiligheid niet

Brandpreventie is ontzettend belangrijk voor gebouwen waarin mensen aanwezig zijn. Als je een gebouw gebruikt, dan ben je verantwoordelijk voor de brandveiligheid. Hiervoor gelden landelijke regels, te vinden in het Bouwbesluit 2012. Zo is het onder meer belangrijk dat er vluchtroutes zijn indien er brand uitslaat én dat er brandblusapparaten en brandvertragende materialen aanwezig zijn om de brand te beperken. 

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus de ruimtes moeten voorzien zijn van brandmeldinstallaties en rookmelders. Deze apparaten moeten bovendien geregeld gecheckt worden, zodat er geen storing ontstaat. Mocht dit toch het geval zijn óf als er onderhoud nodig is, ben je verantwoordelijk voor het inhuren van een brandwacht die tijdelijk de werkzaamheden van de apparaten overneemt. Hij of zij zal dus patrouilleren en checken of er geen problemen ontstaan. 

Aangezien brandveiligheid wettelijke regels heeft, ben je als huurder van een pand verantwoordelijk voor wat er gebeurt. Zorg er dus voor dat je altijd voldoet aan de wetgeving. 

3. Vergeet de beveiliging niet

In een bedrijfspand liggen veel zaken die niet verloren mogen gaan. Daarom is het altijd een goed idee om een kluis te installeren voor belangrijke documenten. Ook als werknemers vaak hun laptop op het werk laten, kan het handig zijn om hiervoor extra kluisjes te installeren; bijvoorbeeld persoonlijke kluisjes met codes. 

Daarnaast is het de moeite waard om met een security firma te werken. Er kunnen camera’s worden geïnstalleerd of er kan worden gekozen voor motion sensors, die gemonitord worden door een externe firma. Als er beweging wordt gedetecteerd in het pand, gaat het alarm meteen af en krijg je een seintje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here