Home Blogs Netwerken met je visitekaartje: drie tips

Netwerken met je visitekaartje: drie tips

2416
DELEN

Als je ondernemer bent en groot wil worden met jouw bedrijf, is het belangrijk om veel tijd en energie te steken in netwerken. Door te netwerken, kom je vanzelf in aanraking met potentiële klanten, investeerders en mensen die om een andere reden interessant zijn voor jouw zakelijke netwerk. Een belangrijk hulpmiddel dat je kunt gebruiken bij het netwerken, is het visitekaartje. Je kunt binnen een handomdraai goedkoop visitekaartjes bestellen bij reclameland. Maar waar moet je dan precies aan denken? Wil jij jouw visitekaartjes zo professioneel mogelijk insteken voor optimaal succes bij het netwerken? Gebruik dan de tips in dit artikel. Gebruik dan de tips in dit artikel.

Tip 1: zorg voor goed leesbare basisgegevens

Je naam, je telefoonnummer, je e-mailadres en je adres moeten altijd goed leesbaar zijn op jouw visitekaartje. Zijn deze gegevens niet goed leesbaar, dan is de kans groot dat mensen jouw kaartje gewoon in de prullenbak gooien of geen contact met je kunnen krijgen. Is je telefoonnummer bijvoorbeeld niet goed leesbaar, dan is de kans groot dat mensen de ‘8’ draaien in plaats van de ‘0’ of niet kunnen zien of het om een ‘0’ of een ‘6’ gaat.

Tip 2: maak duidelijk wat je doet

Ben je een marketingspecialist, dan is het belangrijk om dit duidelijk op je visitekaartje te zetten. Gebruik geen omschrijvingen als ’trendwatcher’, ‘visionair’ en ‘bedrijfsspecialist’, want dit vertelt niet duidelijk wat je nu precies doet en waarvoor mensen jou kunnen inhuren. Heb je meerdere functies, zoals marketing- en communicatiespecialist? Dan kun je deze functies allebei benoemen op je visitekaartje. Heb je meer dan twee functies, dan zet je deze in een rijtje onder elkaar.

Tip 3: houd je kaartje overzichtelijk

Een veelgemaakte fout bij het ontwikkelen van een visitekaartje, is dat het kaartje onoverzichtelijk wordt. Wil je te veel informatie delen, gebruik je een onlogische indeling of heb je een druk plaatje op je visitekaartje staan, dan doet dit geen goed aan het ontwerp van jouw zakelijke kaartje. Zet daarom niet te veel informatie op het kaartje, gebruik een logische en liefst standaard indeling voor je kaartje en kies vooral een ontwerp dat niet te druk is. Geen drukke afbeeldingen op de achtergrond dus, maar een professioneel en overzichtelijk kaartje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here