Home Financieel Nederlandse ondernemers kiezen steeds vaker voor factoring na afschaffen coronasteun

Nederlandse ondernemers kiezen steeds vaker voor factoring na afschaffen coronasteun

506
DELEN
Nederlandse ondernemers kiezen steeds vaker voor factoring na afschaffen coronasteun

Ben je op zoek naar een handige manier om snel je openstaande facturen liquide te maken? Dan biedt factoring een goede oplossing voor je. Een uitkomst als het gaat om onzekere tijden waarbij je liever niet de betalingstermijn wilt afwachten. Zo heb je ook snel beschikking over je eigen geld. Na het afschaffen van de coronasteun kiezen veel ondernemers voor alternatieve financierings-methodes. Neem factoring als voorbeeld. Via deze weg kun je de effecten van het wegvallen van de steun op de cashflow minimaliseren.

Wat is factoring?

Het voorfinancieren van facturen, oftewel factoring, zorgt ervoor dat je als het ware de betaling naar voren haalt. Hiermee is het wachten op de betalingstermijn van jouw opdrachtgever verleden tijd. Je stuurt je factuur naar het factoringbedrijf en zij zorgen dat je het geld, na goedkeuring, binnen 24 uur op de rekening hebt staan. Natuurlijk worden hier wel factoringkosten over in rekening gebracht, dat kan variëren tussen de 2 á 5% van je factuurwaarde. Daarnaast wordt ook het debiteurenbeheer en het faillissementsrisico van je overgenomen.  

Waarom kiezen ondernemers voor factoring?

Waarom kiezen ondernemers voor factoring

De voornaamste reden dat ondernemers kiezen voor factoring is een versnelde uitbetaling. En dit kan een uitkomst bieden in moeilijkere tijden. Allereerst hoef je niet te wachten. Daarnaast is het afwachten of debiteuren tijdig hun facturen betalen. En in het ergste geval kunnen opdrachtgevers failliet gaan. Als je ervoor kiest om met een factoringbedrijf in zee te gaan ben je verzekerd van je factuurbedrag.

‘’Door in zee te gaan met een factoringbedrijf koop je als het ware een stukje zekerheid’’, aldus Susanne de Jong van o2Factoring. ‘’Op deze manier hoeven ondernemers zicht niet langer druk te maken over de betaling van hun gewerkte uren. Je draagt wel kosten af om je factuur betaald te zien worden. En dat lijkt misschien raar, maar in de praktijk wordt het steeds vaker toegepast.’’

Daarnaast fungeert het factoringbedrijf ook als woordvoerder als de debiteur nog niet heeft betaald. Je hoeft je niet druk te maken om het debiteurenbeheer, want dit wordt voor je uit handen genomen. Zeker nu de coronasteun is weggevallen kan het voordelig zijn om een externe partij het woord te laten doen m.b.t. financiën. Ze beschikken immers over de kennis en ervaring om dit goed op te lossen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here