Home Financieel Nederlandse Fintech Blockport Lanceert STO op 15 April

Nederlandse Fintech Blockport Lanceert STO op 15 April

1846
DELEN
crypto

Als één van de eerste bedrijven in Nederland zal de fintech Blockport een Security Token Offering, afgekort een STO, inzetten om financiering op te halen voor verdere internationale uitbreiding van haar handelsplatform. Wat is een STO precies, wat doet Blockport, en hoe kunnen geïnteresseerde  investeerders zich inschrijven?

Wat is een Security Token Offering?

Het inzetten van een STO is een relatief nieuwe manier van fondsenwerving, die daarom enige uitleg behoeft.

Kort gezegd houdt een STO in dat een bedrijf een gereguleerde beursgang maakt waarbij effecten worden verkocht aan aandeelhouders. Op deze wijze kan een bedrijf financiering ophalen voor het opzetten van activiteiten, of voor verdere uitbreiding.

Een STO verschilt dus sterk van een ICO (Initial Coin Offering), een begrip dat sinds 2017 veelvuldig gebruikt wordt dankzij de sterke groei van de blockchain- en cryptovalutamarkt. Bij een ICO is geen sprake van regulatie, bij een STO is dit duidelijk wél het geval.

Een STO lijkt daarmee dus sterk op de meer bekende IPO (Initial Public Offering), waarbij beleggers ook aandelen in een bedrijf kunnen kopen bij een beursgang. Het verschil is echter dat een STO volledig op de blockchain wordt uitgevoerd.

Investeerders die een aandeel in een bedrijf kopen bij een STO krijgen net zoals bij een IPO ook recht op dividenduitkering wanneer een bedrijf in waarde stijgt en winst maakt. Op deze wijze vormen STO’s dus een zeer interessante nieuwe manier van investeren voor traditionele beleggers.

Wat is Blockport?

Blockport is een in Amsterdam gevestigde cryptobeurs die zich richt op zowel beginnende als ervaren cryptohandelaren. Wellicht heb je al wel van Blockport gehoord, of maak je er zelfs gebruik van, op het platform kun je namelijk eenvoudig Bitcoin kopen met iDEAL.

Begin 2018 heeft Blockport internationale bekendheid gekregen toen het in slechts 12 minuten tijd meer dan 10 miljoen Euro wist op te halen. Na een sterke groei van het platform in 2018, voornamelijk in de Europese markt, wil de Nederlandse fintech nu verdere uitbreiding realiseren buiten Europa.

Om deze reden opent Blockport op 15 april aanstaande haar deuren voor Europese en Amerikaanse investeerders. Met een inleg van minimaal 500 euro kunnen geïnteresseerden zo een aandeel in Blockport bemachtigen.

Gezien het succes van Blockport in 2018 is de kans groot dat ook de aankomende STO snel zal uitverkopen, zo zien we dat er bijvoorbeeld al partnerschappen zijn opgezet met onder meer PriceWaterhouseCoopers, Osborne & Clarke, ARK en Nexo.

De eerste ronde zal openen op 15 april om 15:00 CET op het platform Tokeny. Wil je updates ontvangen of meedoen, schrijf je dan in op de officiële site van Blockport.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here