Home Tips Must haves voor de digitale ondernemer

Must haves voor de digitale ondernemer

346
DELEN
Must haves voor de digitale ondernemer

Ondernemers, ze zijn er in alle soorten en maten. Van de loodgieter tot de tuinman en van de taxichauffeur tot de programmeur. Ieder zijn of haar kwaliteiten én bijbehorend tarief. Al jarenlang komen er ondernemers bij, vooral het aantal zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) stijgt ontzettend snel. Dit is grotendeels te danken aan de komst van het wereldwijde web. Dit heeft vele banen opgeleverd, en tevens zijn er beroepsgroepen bijgekomen die eenvoudig voor zichzelf kunnen beginnen. Denk aan contentmanagers, social media experts en copy writers. Ben jij ook zo’n digitale ondernemer? Dan heb je een aantal zaken nodig die essentieel zijn om je werk goed te kunnen doen. Welke dat zijn; hier de tips.

Altijd in de lucht

Wat het verschil is tussen een middelmatige en een goede ondernemer? Zijn bereikbaarheid en communicatie. Klanten vinden het ontzettend irritant wanneer zij iemand niet of slecht kunnen bereiken. Doe jezelf dan ook een plezier en maak altijd in de lucht zijn, zo aangenaam mogelijk voor jezelf. Kies daarom voor het beste van het beste en schaf een goed werkende iPhone aan. Het liefste één met een goed besturingssysteem die de laatste updates eenvoudig uitvoert. Zo weet je zeker dat je altijd bereikbaar bent, en je ook kunt werken waar en wanneer je wilt. Op smartphones doen we natuurlijk vandaag de dag veel meer dan bellen. Van bankieren tot het bijhouden van je socials, een goede telefoon is voor de digitale ondernemer een must. Een IPhone zakelijk abonnement is vaak al veel voordeliger dan je denkt!

Kies synchroom

Kies synchroom

Wanneer jij een goede telefoon tegen een scherp zakelijk tarief hebt aangeschaft, is het slim om meteen door te pakken en een goedwerkende laptop te kopen. Kies idealiter voor een laptop met hetzelfde besturingssysteem als die van de telefoon. Dus een MacBook wanneer jij de nieuwste iPhone 14 hebt gekocht. Zo weet je zeker dat alle documenten op beide apparaten gelezen kunnen worden en dat de agenda’s bijvoorbeeld automatisch geladen worden.

Leg je oor ter luister

Goede oortjes om mee te bellen zijn ook een basis voor het goed kunnen uitoefenen van je werk als digitale ondernemer. Zo kun je altijd met je klanten spreken, waar en wanneer je ook bent. Het is ook veel efficiënter in je dagelijkse werkzaamheden doordat je tegelijkertijd kunt mee typen wanneer zij jou zaken uitleggen. Kortom, het is een aanrader om echt goede oortjes zonder al te veel ruis aan te schaffen. Eigenlijk geldt hetzelfde voor een camera. Bij een eerste bespreking met een klant kan het de samenwerking ontzettend bevorderen wanneer je elkaar even ziet. Wanneer dit met een onscherpe camera gebeurt doet dit eerder kwaad dan goed.

Kortom, digitaal ondernemer zijn is ontzettend eenvoudig maar vraagt ook om een aantal investeringen. Welke jij moet doen om tot een succesvol bedrijf te komen vind je hier op een rij. Zie het als de basis van je bedrijf en bespaar hier vooral niet op. Goed werkende hardware zoals telefoons en laptops gaat je uiteindelijk veel tijd schelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here