Home Tips Mooie voorbeelden van bedrijven die innoveren!

Mooie voorbeelden van bedrijven die innoveren!

161
DELEN
Mooie voorbeelden van bedrijven die innoveren!

De ene ondernemer is de andere niet, maar meestal staan echte ondernemers erom bekend dat ze altijd aan het verbeteren en innoveren zijn. Het mooie hieraan is, dat dit universeel is in het ondernemerschap. Er is geen bedrijfstak of -branche waarbij dit niet nodig is. Er zijn echter bedrijven die hier niet of nauwelijks aan meedoen, maar dat laten de resultaten dan ook vaak zien na verloop van tijd. De omzet daalt of ze gaan failliet. Daarom is het inspirerender om je te richten op de bedrijven die dat juist wél doen. Daarom hier inspirerende voorbeelden.

Zware industrie en maatwerk

OrderOn (onderdeel van VDL Groep) is een voorbeeld van een bedrijf dat in een lastige industrie wél met zijn tijd meegaat. Dit is vrij lastig doordat zij met zeer specifieke producten te maken hebben waar eigenlijk altijd maatwerk bij nodig is. Dit heeft hen echter niet tegengehouden en zij zijn daarom ook online actief geworden als metaalbewerkingsbedrijf. Je kunt gewoon online je bestanden uploaden en hier je wensen aan toevoegen. Zij zullen vervolgens met een offerte komen waarna ze het product gaan leveren. Hier is geen fysieke ontmoeting voor nodig, maar je krijgt wel precies dát product waar jij om zat te springen. Een prachtig voorbeeld van een offline bedrijf dat met z’n tijd is meegegaan.

Zware industrie en maatwerk

De zorg

Nog een bedrijfstak die gretig gebruik heeft gemaakt van het feit dat mensen meer online zijn, is die van de zorg. Door een hogere vraag naar zorg ontstond er krapte. Deze wordt steeds meer gevuld door online opties. Zo zijn er al gratis apps waar mensen laagdrempelige maar wel persoonlijke psychische zorg kunnen krijgen, hiermee wordt de eerstelijns bezoeken aan de psycholoog al opgevangen. Opschalen naar intensere zorg kan dan snel wanneer dat nodig is. Ook apps die bijvoorbeeld moedervlekken checken op huidkanker en andere symptomen checkers, zorgen ervoor dat vele huisartsen bezoekjes al bij voorbaat afgezegd kunnen worden. Uiteraard zijn de apps allemaal wel zo gebouwd dat er bij twijfel altijd een mens naar kijkt.

Kortom, de technologie staat voor alles. Ook voor bestaande bedrijven en branches liggen hier heel veel kansen en mogelijkheden. De kunst zit ‘m hierin om als bedrijf te blijven innoveren en met je tijd mee te gaan. Wanneer men dat doet en deze kansen grijpt, dan komt technologie niet in de plaats van bestaand werk, maar is het juist een aanvulling hierop. Laat je inspireren door andere bedrijven en grijp zelf ook de kansen die voor het oprapen liggen. Dan zul je prachtige resultaten boeken!