Home Automotive Moe van het OV? Ontdek de vrijheid met een rijbewijs

Moe van het OV? Ontdek de vrijheid met een rijbewijs

991
DELEN
Moe van het OV? Ontdek de vrijheid met een rijbewijs

Om eindelijk af te zijn van het reizen met het openbaar vervoer, bel je vandaag nog naar een rijschool. Iedere (oud)student kan zich dat mooie moment nog herinneren toen die splinternieuwe ov-kaart met die magische uitstraling uit de envelop werd gehaald. Nu, enkele jaren later wanneer de beginnende student een gepokt en gemazelde ov-reiziger is geworden, lonkt een nieuwe uitdaging: Het behalen van een pasje met dezelfde afmetingen als jouw ov en die dezelfde magische uitstraling op jou zal hebben wanneer je hem ooit in ontvangst gaat nemen. Welk pasje dat is? Jouw rijbewijs!

Jouw rijbewijs: De eerste stap naar onafhankelijkheid

Als student(e) heb jij genoten van het gratis reizen met het openbaar vervoer. Nu je wat ouder bent, is de kans groot dat je behoefte krijgt aan meer vrijheid en onafhankelijkheid. Je kijkt er naar uit om je ouders te bezoeken, maar de urenlange reis om jouw afgelegen ouderlijk huis te bereiken met het ov is aanzienlijk minder leuk. Het reizen in de late uurtjes is meestal ook geen optie als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Jouw eigen auto geeft je de vrijheid om de wereld opnieuw te ontdekken in alle vrijheid die je maar wil. Maar eerst nog even je rijbewijs halen. Rijschool Utrecht helpt jou daar graag bij!

De verschillende typen rijbewijzen

Bij Rijschool Utrecht kun je elk denkbaar rijbewijs halen die er bestaat. Want er zijn meer vervoersmiddelen om jou de ultieme vrijheid te bezorgen. Hoe vet is het om in plaats van jouw auto met jouw eigen motor te arriveren bij je familie, vrienden of werkgever. Heb je eenmaal de smaak van het autorijden te pakken, dan kent vrijheid geen grenzen meer. Kamperen in het buitenland met caravan geeft je de mogelijkheid om weer een nieuwe ontdekkingsreis te ondernemen. Voor zowel motor, auto als het rijden met caravan geldt wel dat je daar een geldig rijbewijs voor nodig hebt. Hieronder lees je welke verschillende typen rijbewijzen je kan halen.

 • Rijbewijs AM
  Hiermee mag je een brommer, scooter of brommobiel besturen. Ben je in het bezit van je autorijbewijs? Dan mag je ook deze voertuigen besturen.
 • Rijbewijs A
  Hiermee mag je tweewielige motoren besturen. Er wordt onderscheidt gemaakt in verschillende categorieën van motoren qua gewicht en cc die zijn onderverdeeld in de rijbewijzen A, A1 en A2.
 • Rijbewijs B
  Hiermee mag je personenauto`s besturen.
 • Rijbewijs BE
  Dit rijbewijs heb je nodig als je een aanhanger of caravan mee wilt nee nemen.
 • Rijbewijs C
  Voor het besturen van voertuigen die zwaarder wegen dan 3500 kg. Wie weet scoor je ergens nog wel een keer die vette camper. De kans is dan groot dat je C nodig hebt voordat je ermee op pad kan gaan.
 • Rijbewijs D
  Voor het besturen van voertuigen met 8 of meer inzittenden zoals bussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here