Home HR Minder ziekteverzuim? Direct aan de slag met vier sterke tips!

Minder ziekteverzuim? Direct aan de slag met vier sterke tips!

1092
DELEN
gezond personeel

Als ondernemer heb je het beste voor met jouw bedrijf en de werknemers die je in dienst hebt. Ziekteverzuim is in dit opzicht een vervelende factor aangezien het jouw bedrijf honderden euro’s per dag kost én dit het welzijn van de medewerkers niet bevordert. Na talloze onderzoeken weten we steeds beter waar de problemen vandaan komen. Nu is het tijd om ermee aan de slag te gaan, zodat het ziekteverzuim en de kosten teruggedrongen kunnen worden.

Mogelijkheid om te bewegen

Zitten jouw medewerkers ‘vast’ op hun werkstation? Dan is dit iets waar direct aan gewerkt moet worden. Beweging is namelijk belangrijk voor de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de werknemers. Urenlang stilzitten op de werkplek is niet alleen vervelend, langdurig zitten is ook gevaarlijk voor de gezondheid. Even een rondje lopen om koffie te halen of de benen strekken is daarnaast goed voor het probleemoplossend vermogen van de werknemers. Wanneer zij weer terugkomen op hun werkplek, zijn de hersenen klaar om de uitdaging opnieuw aan te gaan. Vaak met succes.

Het is mogelijk om bewegingsprogramma’s op te zetten of momenten waarop iedereen even moet bewegen. Maar vaak is het al genoeg om de medewerkers te laten weten dat zij eens per uur met een gerust hart vijf minuten de benen kunnen strekken omdat dit bevorderlijk is voor jouw bedrijf en voor hun eigen gezondheid.

Voeding speelt een grote rol

Voeding is belangrijk voor onze gezondheid. Wanneer jouw medewerkers de rust kunnen nemen om rustig te eten op een plek waar zij niet omringd worden door werk, schept dit tevens geestelijke ontspanning. Wil je ervoor zorgen dat de medewerkers nóg iets harder voor je aan het werk gaan? Je kunt als ondernemer eten bestellen via Deliveroo om zo al het personeel goed eten te geven. Zo kunnen zij na de lunch met een volle maag en leeg hoofd weer aan de slag.

gezonde voeding

Eigen werkplek creëren voor elke medewerker

Mensen presteren beter wanneer zij een werkomgeving hebben die aangepast is naar hun wensen en voorkeuren. Een laptopstandaard kan een groot verschil maken, maar ook het kunnen plaatsen van een plant of foto kan een wereld van verschil maken. Minder ziekteverzuim bij jouw werknemers? Laat de medewerkers zelf hun werkplek inrichten naar hun eigen inzicht.

Praat met de mensen op de vloer

De mensen op de werkvloer zijn de mensen die de groei van jouw bedrijf mogelijk moeten maken. Praat daarom regelmatig met de werknemers en vraag wat er beter kan op het gebied van de werkomstandigheden. Komen bepaalde klachten vaak voor tijdens de verzuimgesprekken, dan is dit een punt waarop je verbeteringen door kunt voeren binnen jouw onderneming.

Ziekteverzuim terugdringen binnen jouw bedrijf

Ziekteverzuim kost jouw bedrijf geld, maar voor de medewerkers is het ook geen pretje om ziek thuis te zitten. Voorkom onnodige problemen door op tijd aan de slag te gaan met optimalisatie van de werkplek, stimuleer bewegen en ga in gesprek met de mensen om te zien wat er precies beter kan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here